Păreri pro

Taberele erau împărţite. Unele spuneau: „De ce nu? Amanta are numai avantaje și foarte puţine dezavantaje. Se bucură de pasiune, cadouri, de momente bune, fără a fi nevoită să spele, să calce, să gătească și să aibă de-a face cu toate defectele bărbatului. Nu trebuie să îl suporţi când vine obosit de la serviciu și nici să-i cedezi televizorul ca să se uite la vreun meci. Nu-i vei culege niciodată rufele murdare de prin colţuri. Vei primi cadouri și atunci când va fi cu tine îţi va da toată atenţia.
Deci, de ce nu?”

Și contra

„Dar cum rămâne cu nopţile în care ești singură?”, întreabă fetele de pe cealaltă parte a baricadei. „Cum rămâne cu sărbătorile petrecute „solo” sau cu dorinţa de a avea propria ta familie? Faptul că nu vei putea ieși în oraș cu el sau vă veţi da întâlnire în locuri unde sunteţi siguri că nu veţi fi văzuţi? Ce se întâmplă dacă află nevasta și iese cu scandal? Sigur, nu e importantă părerea celorlalţi, însă cum te vor privi? Ţi-ar plăcea să fii bârfită pe la colţuri? Și să știi că împarţi bărbatul iubit cu o alta și că nu ai șanse să-ţi faci propria ta familie?”

”Amanta” propriului soț

Poate că amanta se gândește că va lua până la urmă locul soţiei. Dar statisticile spun că, de cele mai multe ori, soţii adulteri nu-și lasă soţiile pentru amante. Pe de
altă parte, cel care a făcut asta o dată este posibil să „recidiveze”. O altă idee ne-a venit atunci: „Ce-ar fi să devii amanta propriului soţ? Să-i dai întâlniri prin oraș, să fii atrăgătoare pentru el, dar să nu fii tot timpul disponibilă, să fii misterioasă?”