Părea că, în sfârșit, ai găsit bărbatul perfect… Dar ai aflat că iubitul tău e însurat. Sunteți de ceva vreme împreună și a ținut bine secretul până acum. Ce să faci mai departe?

Cele mai multe femei care află că iubitul e însurat aleg, până la urmă, despărțirea. Este dureros să te îndrăgostești și să afli, apoi, că încrederea ți-a fost trădată, că relația ta nu are niciun viitor. S-ar putea ca iubitul să vină cu justificări, cum că mariajul lui este terminat, că stau împreună doar de dragul copiilor sau chiar să-ți spună că divorțează și se însoară cu tine. Dar oare să-l mai crezi?

Furie și resentimente atunci când ai aflat că iubitul tău e însurat

Atunci când afli că iubitul tău este, de fapt, însurat, simți mânie. Bineînțeles, ești furioasă pe el, dar și pe tine însăți. Ai ignorat semnele evidente pe care le-ai văzut. Faptul că erai îndrăgostită poate fi o scuză. Dar nu era ciudat faptul că locuința lui arăta că nu stă, de fapt, acolo sau că nu vă puteați vedea niciodată în weekend? Dacă după ce legătura voastră a devenit serioasă, el nu a vrut să-ți prezinte părinții și prietenii apropiați, poate fi un alt semn pe care ai refuzat să-l vezi. Aceste lucruri sunt mai ușor de ignorat dacă este vorba de o relație la distanță.

Confruntare cu iubitul însurat

După ce ai aflat că iubitul tău e însurat, confruntă-l cu adevărul. Fii atentă la cum reacționează. Ce face? Neagă evidența? Este defensiv? Recunoaște tot adevărul? Încearcă să schimbe subiectul sau să facă lucrurile să pară mai frumoase decât sunt? Poate vrea să-ți spună că nu mai este nimic între el și soția lui. De multe ori, acestea sunt alte minciuni prin care le maschează pe primele. În puține cazuri, ar putea fi adevărul. Totuși, dacă a disimulat realitatea atât de bine până acum îți este greu să mai ai încredere în el. ”Analizează bine toată dinamica relației. Fii atentă la cum se comportă partenerul în realitate, nu la ce spune. Întreabă-te dacă îndeplinește ceea ce promite și vorbește despre ceea ce face”, te sfătuiește psihoterapeutul Tedy Creștin. Vei putea să-ți faci o idee mai clară dacă te mai poți baza pe el sau nu.

Temeri pentru viitor după ce ai aflat că iubitul tău e însurat

Nu este treaba ta să te asiguri că el îi este fidel soției. Totodată, chiar dacă el rămâne cu tine, ți-e teamă că același lucru ți s-ar putea întâmpla pe viitor și ție. Cum te-ai simți dacă ai afla că soțul te-a mințit? Cum ai reacționa? Dacă rămâi cu el, vei trăi, cel mai probabil, într-o stare de incertitudine. Cel mai probabil, relația voastră nu va merge nicăieri. Chiar dacă el ajunge să divorțeze și să se însoare cu tine, câtă siguranță vei avea că nu va mai călca strâmb niciodată?

Citește și: Ajutor! Iubitul meu e însurat

Lipsa încrederii

S-ar putea ca după ce ai aflat că iubitul tău e însurat, să nu mai ai încredere în nimeni și să eviți o nouă relație. Nu ar fi bine să lași ca trecutul să te influențeze și să crezi că toți bărbații sunt la fel. Pe de altă parte, învață din ceea ce ai trăit. Fii atentă, pe viitor, la semnele de întrebare care apar, dar nu te lăsa prinsă în suspiciuni fără motiv. Ai putea beneficia și de ajutorul unui psiholog cu care să vorbești despre experiența ta. Poți să vorbești și cu o bună prietenă căreia să-i împărtășești sentimentele tale. Ea te-ar mai putea avertiza în viitor dacă i se pare ceva ciudat la noul tău prieten. În viitor, ascultă-ți instinctele și nu le mai ignora.

Citește și: Cum să reacționezi când partenerul îți face o confesiune șocantă

Clarificarea situației după ce ai aflat că iubitul tău e însurat

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Pe moment, poți să-ți manifești nemulțumirea și să-i comunici foarte ferm acest lucru, pentru că este o mare problemă de încredere. Ar fi util să-i spui clar ce te-a deranjat, fără să tragi neapărat și concluzii, cum ar fi despărțirea, pedespse sau răzbunări. În timp, ar fi util să comunici sincer cu el. Poate a intrat în căsătorie din diferite circumstanțe, iar acum își dorește să divorțeze. Însă trebuie să înțeleagă faptul că nu poate continua să mintă la nesfârșit. Nu este recomandat să continui o relație cu un partener care nu-și dorește să-și clarifice situația nici după ce s-a aflat adevărul. Unele femei acceptă dacă există beneficii la care nu vor să renunțe. În aceste condiții, ele acceptă rolul de amantă a unui bărbat care uneori îi poate ascunde lucruri și alături de care nu e sigură că are un viitor,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Sursa foto: 123rf.com