Faptul că numărul cuplurilor care coabitează crește vine și din faptul că mulți nu mai simt constrângerea socială sau religioasă să se căsătorească. Totuși, mulți dintre partenerii care trăiesc împreună fără să fie căsătoriți nu fac pasul pentru că nu sunt convinși că au găsit persoana potrivită, În plus, mai ales bărbații se tem de căsătorie.

De ce se tem bărbații de căsătorie: e primul pas către divorț

Coabitarea este văzută de mulți ca o perioadă de probă, din care poți ieși oricând, după voie. Totuși, multe dintre cuplurile care coabitează, trăiesc împreună la fel cum o fac și cei căsătoriți. Dar cei mai mulți nu-și cumpără locuințe împreună și nu fac copii, așa că despărțirea poate fi mult mai ușoară, dacă asta se va dori. Pentru cei mai mulți, teama de căsătorie derivă tocmai din aceste probleme. Nimeni nu-și dorește un divorț dureros, certuri interminabile pentru posesiunile comune și pentru custudia copilului. Cuplurile care au coabitat se pot certa cel mult pe cine ia pisica sau covorul cumpărat împreună.

Gestul disperat făcut de Angelina Jolie pentru a-și salva căsnicia cu Brad Pitt

De ce se tem bărbații de căsătorie: frica de a nu fi părăsiți

Mai ales cei care au fost martori la divorțuri dureroase ale rudelor sau părinților se gândesc de mai multe ori până să facă, la rândul lor, acest pas. De multe ori, aleg să rămână singuri din teama de a nu păți și ei la fel. Vor găsi justificări, cum ar fi faptul că nu au găsit un partener bun, că ar fi fost înșelați sau că, pur și simplu, le place libertatea. Nu vor recunoaște faptul că le e frică. Se gândesc că dacă nu se vor căsători niciodată, nu vor trece prin aceste momente oribile.

Shiloh este cea mai afectată de divorțul părințiilor ei. Fetița refuză să mai vorbească cu mama ei și trece prin clipe dificile. Nu se oprește din plâns

De ce se tem bărbații de căsătorie: cred că-și vor pierde libertatea

O altă problemă pe care o au bărbații în prezent este teama de responsabilitate. Nu mai este o normă socială să construiești o casă, să te căsătorești și să faci copii pentru a fi considerat un cetățean respectabil. Din contră, societatea oferă o gamă largă de distracții de care trebuie să ”profiți acum”. De ce ai lăsa toate acestea pentru responsabilitatea unei familii? Dacă ai un partener care se teme de căsătorie, citește despre câteva strategii prin care să îl convingi să te ceară de soție.

Citește și: