Deși fiecare caz este unul aparte, cele mai mari nemulțumiri ale bărbaților legate de viața sexuală nu sunt foarte multe. ”Sondajele arată că majoritatea bărbaților și-ar dori mai multă variație, locuri mai exotice, poziții sexuale mai îndrăznețe, mai multă inițiativă din partea femeii, experimentarea unor lucruri noi etc. Evident, sunt și influențați de filme și mass-media, care prezintă modele ireale și actori perfecți. Aceștia produc așteptări care nu au nicio legătură cu realitate,” observă psihoterapeutul Tedy Creștin.

Cele mai mari nemulțumiri ale bărbaților legate de viața sexuală. Lipsa entuziasmului partenerei

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395

”Lipsa de entuziasm, de satisfacție, plictiseala, blazarea, dezgustul, oboseala, rutinele mecanice, lipsa trăirii momentului inhibă elanul bărbatului”, observă specialistul. Nu este vorba doar de ce spui. Cel mai important este limbajul non-verbal. Poți accepta verbal propunerea lui, dar tot coprul tău să spună ”sunt plictisită / obosită / nu vreau / fac asta din obligație etc.”. Astfel, îi piere și lui cheful. O altă nemulțumire sunt zgomotele. Dacă nu reacționezi deloc și ești tăcută, nu-și dă seama dacă îți place sau nu. Și gemetele de plăcere îl incită. Totuși, ce e prea mult strică. Strigătele și zgomotele ciudate s-ar putea să-l inhibe.

Află de ce nu ai o viață sexuală împlinită

Cele mai mari nemulțumiri ale bărbaților legate de viața sexuală. Lipsa de inițiativă a partenerei

Cele mai multe femei se laudă că nu-și refuză niciodată soții și cred că este suficient. Totuși, lor le-ar plăcea să fie luați – din când în când – prin surprindere. O altă problemă ar putea fi faptul că tu nu-i spui ce anume ți-ar plăcea sau ce anume nu-ți place. Dacă ai dureri la contact, mergi mai întâi la medic pentru a vedea dacă nu este o problemă ginecologică. În acest caz, vei urma tramentul indicat. Uneori nu este vorba decât de a folosi un gel care să echilibreze ph-ul zonei respective. Alteori, este cazul să schimbați ceva anume în viața voastră intimă. Poate ai nevoie de un preludiu prelungit. Poate îți lipsește partea romantică a relației. Nu îi reproșa și nu începe o discuție la „rece” în care să îți exprimi nemulțumirile. În schimb, ia inițiativa și propune-i ceva nou sau ceva ce îți plăcea și nu s-a mai întâmplat demult. Cumpără ulei de masaj, lumânări parfumate sau orice altceva ar putea să te „inspire”.

Citește și: Aceste 3 trucuri surprinzătoare îți vor îmbunătăți viața sexuală

Sursa foto: 123rf.com