Discută cu el

Bineînțeles, specialistul este de părere că este bine să exprimi ceea ce simți față de acest lucru. Spune clar, dar calm, ceea ce te deranjează și vorbește cu partenerul tău pentru a descoperi cauza reală a problemei. În principiu, pot exista două situații: accea în care flirtează doar pentru a-și menține „instinctul de vânător” și a doua, în care are motive reale de nemulțumire și intuitiv își dorește să fie cu altcineva. „Dacă non-conștient mintea iubitului tău explorează posibilitatea de a-și găsi o nouă prietenă, este mai corect să discutați sincer și să vedeți ce vă doriți pe viitor de la relația voastră. Dacă amândoi vreți să o salvați, este cazul să faceți schimbări majore”, spune Tedy Creștin, adăugând și că „în primul caz prezentat, în care el flirtează din motive superficiale și nu se gândește să te părăsească, ai putea include jocuri de seducție prin care să îi menții treaz interesul față de tine”. Nu uita nici să îi faci complimente și să îi spui ce apreciezi la el zi de zi, pentru ca să nu caute aprobarea în altă parte.

Îl poți recuceri

Dacă există probleme serioase și blocaje în comunicarea dintre voi, lucurile sunt mai grave și într-adevăr „jocul” acesta poate duce la destrămarea căsniciei. În cazul în care nu s-a întâlnit cu vreo pretendentă, înseamnă că puteți să mai lucrați la legătura dintre voi și nu va fi imposibil să-l recucerești. Dacă s-a ajuns la întâlniri, înseamnă că este ceva mai serios. Dacă te întrebi în ce stadiu se află, „există semne indirecte, cum ar fi că îi scade interesul pentru tine, te evită, minte pentru a-și justifica absența. Acestea se combină uneori cu critica excesivă față de tine”, spune psihotera- peutul. Totuși, „cel mai bun mijloc pentru a afla rămâne comunicarea sinceră și eficientă, pentru că este în interesul amândurora să știți adevărul și să vedeți ce faceți cu relația voastră”.

psihoterapeut Tedy Creștin www.adaptabil.co

psihoterapeut Tedy Creștin www.adaptabil.co

Problemă cu stima de sine

„Am întâlnit în practică situații în care un bărbat avea conturi virtuale și flirta pe internet doar pentru a-și demonstra că este încă dorit. nu se întâlnea cu fetele cu care coresponda, ci își dorea numai să alunge monotonia sau să își crească stima de sine. Într-un alt caz, un bărbat era nemulțumit de starea materială a cuplului, deoarece ea rămăsese fără serviciu. intuitiv, căuta pe site-urile matrimoniale posibile partenere pentru a ieși din relația în care era, îngrijorat de viitorul financiar. În loc să discute direct ceea ce îl preocupa, el își căuta o soluție de despărțire.”