Există ”temeri generale ale oamenilor, cum ar fi teama de viitor, de schimbare sau de necunoscut. Mai sunt frica de bătrânețe, de a-ți pierde sănătatea sau banii, teama de a nu fi ridicol, de suferință fizică și emoțională, singurătate și neacceptare socială etc. În mod particular, bărbații se tem de pierderea independenței și a potenței. Ei nu se simt în largul lor să-și exprime emoțiile și suferința. Le este frică mai ales de o relație nesatisfăcătoare. După o anumită vârstă, le este groază că ar putea rămâne singuri”, observă psihoterapeutul Tedy Creștin.

Cele mai mari temeri ale bărbaților. Pierderea jobului și impotența

Celor mai mulți bărbați le este teamă de pierderea jobului. Aceasta le dă un anumit statut social, iar cel de șomer este unul cât se poate de rușinos. Înseamnă că nimeni nu are nevoie de ei și sunt niște ratați. Impotența este un alt subiect care le dă coșmaruri. Aproape niciun bărbat nu va vorbi despre asta, chiar dacă mulți dintre ei suferă de disfuncții sexuale. Se tem și de despărțirea de parteneră, deși nu ar recunoaște nici acest lucru. Un simptom este gelozia, care semnalizează nesiguranța.

Ce îi exasperează pe bărbați la soțiile lor

Cele mai mari temeri ale bărbaților. Femeia ”agățătoare, dar și lipsa iubirii

Ei sunt recalcitranți și la prea multă apropiere. Femeile sunt mai afectuoase. Vor să fie tot timpul cu partenerii lor, să-i țină în brațe sau de mână mereu. Ele vor să știe totul despre ei, unde au fost, ce au făcut, pe când ei își doresc mai multă independență. Și mai ciudat: ei caută în același timp și apropiere, dar și distanță. De aceea, ar trebui să-i acorzi soțului tău libertate, momente în care să fie singur. Nu e bine să pari că ai fi dependentă de el. Totodată, nu fi nici prea distantă.

Citește și: Cum îți dai seama dacă o relație va dura sau nu