Cunoaște-ți motivul pentru care vrei să adopți

Chiar dacă procesul de adopție este greu, totuși există multe familii care se înhamă la un astfel de jug. Psihologul Cristina Ion-Rădulescu spune că „pentru a avea parte de reușită, este bine că mai întâi să inventariezi motivele care stau la baza dorinței. Dacă vezi chiar și o urmă fină de egoism, poate că este mai bine să aștepți sau să mergi la un consilier” pentru a fi mai conștientă de pasul pe care îl vei face și să iei o decizie finală în cunoștință de cauză.

Adopția nu va îmbunătăți relația cu soțul tău

Nu ar trebui să considerați că poate fi un mod de a vă îmbunătăți relația. Dacă nu merge, se va înrăutăți, iar cel mic va suferi. Nu ar trebui să fie nici motive egoiste, cum ar fi să aibă cine îngriji de voi la bătrânețe sau chiar faptul că îți dorești să te nu mai fii singură. Copiii nu sunt animale de companie și nu ar trebui tratați ca atare.

Aveți nevoie de răbdare și dragoste

Dacă sunteți un cuplu stabil și iubitor, simțiți că puteți oferi dragoste unui micuț și doriți în primul rând să îl ajutați pe el, sunteți pe drumul cel bun. Ține minte și că adopția este pe viață. Nu te poți răzgândi la un momentdat. Oricât de greu ar fi și orice probleme ar apărea pe parcurs, el va rămâne al vostru ca și cum s-ar fi născut în familie. Nu ar fi bine să aveți așteptări nerealiste. Copilul va fi unul obișnuit, va face și pozne, nu va fi tot timpul mulțumit și nu va fi o sursă continuă de bucurii. Ar putea avea chiar mai multe probleme de comportament decât un copil născut și crescut în familia de origine. Sentimentul de abandon pe care l-a simțit și faptul că a trăit lipsit de afecțiunea părintească și-au pus amprenta asupra lui. Totuși, cu multă răbdare și dragoste veți reuși să îl faceți să își regăsească echilibrul.

Sursa foto: 123rf.com