Adolescenții sunt nerăbdători să-și trăiască viața. În perioada sărbătorilor de iarnă, invitațiile la petreceri sunt numeroase, chiar și în condițiile de față. Adolescentul vrea la petreceri. Ce faci dacă al tău copil nu vrea să respecte regulile sanitare?

Citește și: Zilele de naștere în pandemie

Adolescentul vrea la petreceri. Risc mare de infectare

Petrecerile în timpul pandemiei sunt o idee proastă. Riscul de infectare e unul foarte mare, iar adolescenții sunt cei care nu țin cont, de obicei, de ele și se expun fără să se gândească la pericole.

Totodată, ar fi bine să-l înțelegi și pe al tău copil. În această etapă a vieții, socializarea și întâlnirile cu prietenii sunt pe primul loc în topul priorităților lui. Perioada de incertitudine care pare că nu se mai termină l-a obosit și pe el și-și dorește puțin (sau mai mult) divertisment.

Citește și: Un medic din SUA dezvăluie care e cel mai probabil loc unde te poți infecta cu coronavirus

Tratează-l cu empatie

Faptul că-l înțelegi nu înseamnă că vei ceda insistențelor lui, dar îl vei trata cu mai multă empatie și compasiune. Împreună, puteți găsi soluții de compromis. ”În primul rând, este util să expui adolescentul la materiale reale și sincere (documentare, filmări, păreri ale oamenilor de știință etc.) despre ce înseamnă în realitate această pandemie și despre faptul că la unele persoane pot exista consecințe foarte grave în urma îmbolnăvirii cu Covid 19”, spune psihoterapeutul Tedy Creștin.

Adolescentul vrea la petreceri. Găsiți alternative

Interacțiunea socială este vitală pentru dezvoltarea adolescenților și menținerea sănătății mentale ale unor tineri în dezvoltare. Cheia este să facă acest lucru fără să se pună în pericol pe e însuși sau pe cei din jur. Încearcă să înțelegi sentimentele de dezamăgire și tristețe care îl încearcă. Nu-i spune ”dar nu e nimic” pentru că, pentru el, faptul că nu poate merge la un majorat sau socializa ca înainte poate fi o adevărată tragedie.

Alte modalități de petrecere a timpului liber

Găsiți împreună modalități plăcute de petrecere a timpului liber. Chiar dacă nu se poate distra la club, s-ar putea întâlni cu doi-trei prieteni în parc sau merge într-o excursie la munte. Există sporturi pe care le poate practica în siguranță. În plus, internetul îi oferă moduri de a se putea vedea virtual cu amicii. În această privință, trebuie să fii atentă și să-l previi, dacă nu ai făcut-o deja, de pericolele acestui mediu.

Citește și: Raed Arafat a anunțat cum vor sărbători românii Crăciunul și Revelionul în anul pandemiei

Petreceri pe zoom

Adolescentul vrea la petreceri? Poți organiza chiar tu sau să-i facilitezi petreceri online cu prietenii sau familia. Cu ajutorul unor platforme online, se pot juca diverse jocuri, chiar și altele decât cele pe calculator sau pot pune muzică, iar fiecare dansează la el acasă. Nu va fi același lucru, dar este mai bine decât nimic. Adolescentul va fi oricum frustrat, dar va trece mai ușor peste această perioadă.

Sursa foto: 123rf.com