Iată câteva trucuri simple cu ajutorul cărora poți afla ușor dacă este tentat să o ia pe căi greșite.

De-ale tinereții…

Adolescența, vremea întrebărilor și pentru copilul tău și pentru tine. Să-l las la petrecere? Să-l cert că a venit târziu? Cum să-l îndepărtezi de prietenul acela șmecher? Deja sunt multe frământări în front la tine și tot felul de căutări, experiențe și îndoieli de partea lui. Și atunci, băiat sau fată, griji ai la fel de multe. Ca să afli „ce hram poartă” adolescentul tău, înainte de toate, câștigă-i încrederea. În fond și la urma urmei, nu e chiar așa de greu să-l convingi că și tu ai fost ca el.

Fii deschisă și ascultă-l

Fii sinceră, nu-i lua în râs părerile și atunci îl vei determina să aibă același comportament. Chiar dacă te întâmpină tot timpul cu replici tăioase, trebuie să fii deschisă spre comunicare. Este important ca mereu „să fii pe aproape” atunci când are nevoie de tine. Înainte de a-l asalta cu reproșurile, întotdeauna ascultă ce are de spus. Astfel, vei evita să-l umilești și se va obișnui cu ideea că îl vei asculta mereu și că, într-adevăr, respecți ce are de spus. Aceasta este cheia care descuie toate ușile pe care, altfel, ți le va trânti în nas.

Nu pune piciorul în prag… prea tare

Chiar dacă ai observat un comportament suspect, evită orice confruntare directă. Nu rezolvi nimic prin interdicții. La acestă vârstă limitele există ca să fie dărâmate și regulile ca să fie încălcate. Nu se va lăsa decât cu scandal și, în plus, se va distanța de familie. Își va vedea de lumea lui, ba, mai mult, va da frâu liber emoțiilor și dorințelor, refugiindu-se în brațele viciilor.

Sursa fotyo: 123rf.com