Pe măsură ce adolescentul crește, are nevoie de mai mult spațiu și de mai multă libertate. Nu îți va spune asta frumos, ci se va răsti și își va cere zgomotos drepturile.

Strigăt pentru libertate

În dorința lui de libertate, este foarte posibil să se răzvrătească, să apară certuri și conflicte cu părinții. În timp ce purtarea lui nu ar trebui să fie ceva tolerat, totuși ar trebui să ții seama la revendicările pe care le are. Este normal pentru un adolescent să aibă timp să stea singur în camera lui, să fie lăsat să fie ceva mai independent și să nu-l însoțești peste tot. Învinge-ți teama firească. Învață-l cum să se ferească de pericole și apoi dă-i drumul să zboare. Bineînțeles, totul cu măsură până când va ajunge pe picioarele lui întru totul.

Ce e în regulă și ce nu

cristina radulescu-ion psihologÎn același timp, „este de preferat să îl înveți valorile morale și să îl ajuți să și le însușească și să nu judece după aparențe”, te sfătuiește psihologul Cristina Ion-Rădulescu. Dacă adolescentul și-a luat drept model vreo vedetă și este stânjenit să apară în compania voastră, care nu aveți strălucirea și „look-ul” pe care el le-ar prefera, ar fi cazul să îi arătați care sunt adevăratele modele. Bine ar fi să fi făcut asta de când era mai mic, iar acum să nu faceți altceva decât să îi amintiți care sunt lucrurile importante în viață.

Sursa foto: 123rf.com