În multe căsnicii ajunse în acest punct, relația pare să stagneze sau chiar să se destrame, plictiseala s-a instalat și criza de la mijlocul vieții se apropie cu pași repezi. Totuși, cu puțină muncă și băgare de seamă, relația vă poate aduce mai multă satisfacție decât la tinerețe.

Uită de conflictele din trecut

Cheia succesului este să lași la o parte dezamăgirile, să ierți și să îți dai silința să faci căsnicia ta cât mai bună pe viitor, astfel încât amândoi să vă bucurați de relația voastră. Nu mai da prea multă atenție amănuntelor nesemnificative cum ar fi părul încărunțit, burtica sau altele ca acestea. Acceptă sau măcar ignoră micile obiceiuri iritante ale partenerului. Uită de conflictele de mult încheiate din trecut. Astfel, legătura de cuplu poate chiar să se îmbunătățească.

Discuțiile vă pot apropia din nou

Dacă, până acum, copiii vă ocupau tot timpul, faptul că ei au plecat nu înseamnă că ați rămas ”fără ocupație”. Concentrați-vă mai mult unul pe celălalt. Găsiți activități pe care să le faceți împreună și petreceți timpul liber într-un mod agreabil. Relația voastră poate crește și vă puteți simți mai împliniți. În multe cazuri, cei care sunt împreună de mult timp nu prea mai vorbesc unul cu celălalt. Comunicarea nu ar trebui să se oprească atunci când crezi că știi totul despre celălalt, pentru că mai ai multe de descoperit. Discuțiile și împărtășirea gândurilor, chiar a celor mai banale, vă pot apropia din nou. În această fază a căsniciei, puteți deveni prieteni mai buni și să vă bucurați unul de celălalt. Avantajul pe care-l aveți față de cuplurile mai tinere este faptul că sunteți familiari și vă simțiți confortabil împreună.

Sursa foto: 123rf.com