Cele mai eficiente remedii pentru autism includ folosirea uleiului de pește, a magneziului, a melatoninei, a probioticelor, a substanțelor antibacteriene.

Utile mai sunt și remediile antiparazitare, a modificărilor dietetice, a vitaminei D, a turmericului și a băilor de detoxifiere.

Remedii simple pentru copilul cu autism

Cele mai populare remedii pentru acasă pentru autism includ:

Suplimente de magneziu

În timp ce o dietă echilibrată și nutritivă este esențială pentru toți copiii, magneziul este deosebit de relevant pentru cei care suferă de autism.

Deficitul de magneziu poate duce la o serie de simptome care sunt în concordanță cu modelele comportamentale frecvent observate la copiii cu autism.

Acestea includ balansarea, măcinarea dinților, anxietatea, concentrarea slabă și durata de atenție scăzută.

Prin asigurarea că magneziul face parte din aportul de nutrienți al fiecărei zile, aceste simptome pot fi reduse, permițând o terapie comportamentală mai productivă și un comportament îmbunătățit.

Glutamina – 8 beneficii surprinzătoare ale acestui aminoacid important

Ulei de pește

Omega-3, împreună cu alte tipuri de acizi grași, este benefic și esențial pentru dezvoltarea normală și sănătoasă a organismului.

Studiile au arătat că nivelul ridicat de omega-3 poate să calmeze comportamentele hiperactive și comportamentele perturbatoare.

Uleiul de pește este unul dintre formele cele mai concentrate și ușor accesibile de omega-3, iar suplimentele se găsesc aproape oriunde.

Melatonina

Unul dintre cele mai comune simptome pentru autism este obiceiul de somn necorespunzător.

Întreruperea ciclului normal de somn poate provoca iritabilitate, lipsă de concentrare și concentrare, anxietate socială și stres cronic.

Melatonina este totuși o substanță sedativă liniștitoare care poate asigura nopți sănătoase și odihnitoare de somn.

În acest fel ajută astfel copiii autiști să mențină un program mai relaxat.

Comportamentele legate de somn se vor diminua, permițând o practică mai eficientă a abilităților sociale și de comunicare.

Probioticele

Mulți cercetători au susținut că una dintre cele mai evidente cauze ale autismului este dieta.

Cu alte cuvinte, sănătatea intestinului și consumul de nutrienți au fost cei doi vinovați principali din spatele severității (sau chiar dezvoltării) autismului.

Permeabilitatea intestinală a fost strâns legată de autism, iar probioticele sunt adesea cele mai bune remedii.

Probioticele stimulează creșterea și dezvoltarea de bacterii sănătoase și benefice din intestin care ne ajută să absorbim eficient nutrienții și să protejăm intestinul de orice infecție.

Probioticele pot fi găsite într-o cantitate suficientă de iaurt, iar cu un sistem gastro-intestinal mai sănătos, unele dintre simptomele autismului se pot diminua.

Cele mai sănătoase uleiuri. Cum le poți folosi

Fără zahăr și fără gluten

Cu toate că cercetarea continuă cu privire la această strategie specială de tratament, există mulți care cred că eliminând zahărul, glutenul și alte alimente procesate, simptomele autismului pot fi reduse.

Astfel, și comportamentul începe să revină spre „normalitate”.

Acesta este un subiect foarte fierbinte al dezbaterilor, în special în ceea ce privește atenția sporită acordată glutenului în ultimii ani și creșterea dietelor „fără gluten”.

Asta indiferent dacă se datorează sau nu unei alergii alimentare.

Antibacteriene și antiparazitare

Alte teorii despre autism dintr-o perspectivă de mediu susțin că autismul se dezvoltă datorită faptului că intestinul copilului este expus bacteriilor candida.

De vină mai pot fi și alte substanțe parazitare care lasă reziduuri toxice în intestin.

Această expunere foarte periculoasă bacteriană la o vârstă fragedă ar putea explica multe din simptomele autismului.

Prin urmare, protejarea copiilor de bacterii și paraziți periculoși este esențială pentru a le proteja pe deplin de posibilitatea de a dezvolta tulburarea.

Sucul de rodie la copii – 11 beneficii pe care le are pentru sănătate

Vitamina D

Acest nutrient critic din dieta noastră este adesea uitat sau trecut cu vederea în schimbul vitaminelor mai „profilate”.

Cu toate acestea, vitamina D este crucială atât pentru copii, cât și pentru mame.

Nivelul scăzut de vitamina D la femeile gravide a fost asociat cu nivelul mai ridicat de autism infantil.

Deficitul de vitamina D este legat de sindromul de leșin și de alte afecțiuni care afectează sistemul gastrointestinal, aspect critic al dezvoltării autismului.

În cele din urmă, vitamina D afectează funcția de neurotransmițători, care sunt adesea afectați negativ la cei care suferă de autism.

Vitamina D în sarcină poate reduce riscul apariției alergiilor la copii

Vitamina C

Pacienții cu autism par să aibă rate de frecvență mai ridicate de scorbut, ca și când organismele lor nu o procesează sau nu o consumă suficient de bine.

De aceea este importantă  validitatea unei strategii bazate pe dietă pentru a reduce simptomele.

Menținerea unui nivel ridicat de aport de vitamina C în organism ajută la dezvoltarea colagenului, a activității antioxidante.

Ajută și funcției cognitive, a reparației celulare și a sănătății în organism, toate acestea putând îmbunătăți simptomele și sensibilitățile anumitor persoane cu autism.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto