Aplicarea uleiurilor esențiale pentru psoriazis este o soluție comună și eficientă pentru aceste afecțiuni obișnuite, datorită proprietăților antiinflamatorii, imunoreglare, antioxidante și antiseptice ale acestor uleiuri.

Psoriazisul este o boală autoimună care constă în sistemul imunitar al organismului percepând un atac asupra suprafeței pielii.

Ca urmare, se produce o nouă producție rapidă de celule pielii, care are ca rezultat inflamarea de pe piele de pete roșii, în special pe articulații, cum ar fi coatele și genunchii.

Există mai multe tipuri de psoriazis, dar cel mai frecvent observat este psoriazisul plachetar, care crește în patch-uri mici și poate fi adesea acoperit cu îngroșarea placilor alb sau argintiu.

Cauza psoriazisului

Cauza acestei boli autoimune a fost mult timp un mister, dar cele două explicații cele mai probabile sunt un sistem imunitar defectuos sau o predispoziție genetică la această afecțiune.

Psoriazisul poate apărea în valuri și poate să apară timp de câteva săptămâni sau luni, înainte de a dispărea sau de a intra „în remisie”.

Acest lucru poate face ca tratamentul acestei afecțiuni să fie sporadic și imprevizibil, dar există numeroase creme cu steroizi care pot ajuta la tratarea afecțiunii și sunt prescrise pe scară largă.

Tratamentul se utilizează în mod obișnuit doar în timpul unei inflamații și nu există efecte negative pe termen lung ale acestei afecțiuni.

Din acest motiv, utilizarea uleiurilor esențiale pentru psoriazis este foarte recomandată.

9 cele mai bune uleiuri esențiale pentru psoriazis

Multe dintre cele mai bune opțiuni în ceea ce privește uleiurile esențiale pentru psoriazis includ lemn de santal, arbore de ceai, geranium, patchouli, mentă, musetel, bergamotă, salvie, angelica și smirnă.

1. Ulei de bergamotă

Una dintre principalele pericole ale psoriazisului este șansa de infectare, deoarece erupțiile grele pot deseori sparge și sângera, mai ales când sunt zgâriate.

Uleiul de bergamotă are proprietăți antiseptice puternice care pot ajuta la prevenirea infecției și la apărarea împotriva inflamației suplimentare sau a motivelor pentru zgârieturi.

Cum se utilizează

Se amestecă ulei de bergamotă cu o cantitate egală de ulei de portocale, cum ar fi uleiul de jojoba.

Se aplică ușor 3-4 picături în zonele afectate pe timp de noapte pentru o noapte fără mâncărime și simptome reduse dimineața.

Ce beneficii are laptele cu turmeric pentru sănătatea copilului

2. Ulei de geranium

Familiat de capacitatea sa de a stimula creșterea celulelor noi și de a regenera țesutul deteriorat, acesta este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru psoriazis.

Pe lângă efectele stimulative, uleiul de geranium are și proprietăți antiinflamatorii pentru a ajuta la eliminarea disconfortului și a mâncării.

Cum se utilizează

Atunci când combinați ulei de geranium cu alte uleiuri sau geluri purtătoare, cum ar fi aloe vera sau ulei de nucă de cocos.

Puteți spori capacitatea sa de a calma peticele inflamate ale pielii și de a produce cantitatea potrivită de țesut, decât de o creștere prea mare.

3. Ulei de santal

Acest ulei esențial beneficiază de simptome de psoriazis în două moduri diferite.

Poate hidrata pielea și o sigilează pentru a proteja împotriva infecțiilor și iritantelor din mediu, reducând în același timp durerea și inflamația în zona afectată.

Cum se utilizează

Cea mai populară utilizare pentru acest ulei este atunci când 10 picături sunt amestecate cu o lingură de ulei de nucă de cocos.

Se aplică pe locul afectat de 1-2 ori pe zi, mai ales pe timp de noapte, înainte de a merge la culcare.

4. Ulei de patchouli

Acest ulei util este capabil să reducă inflamația pielii sub orice formă, inclusiv psoriazisul.

Ajută la prevenirea infecțiilor și, de asemenea, elimină roșeața și umflarea, ajutând la eliminarea capacelor argintii de plăci pe articulații și ajută la curățarea rapidă a pielii.

Cum să utilizați

Nu este necesar să diluați acest ulei, deși persoanele cu piele sensibilă trebuie să fie prudente.

Pur și simplu aplicați uleiul în zona afectată, de 1-2 ori pe zi.

5. Ulei de mușețel

Pielea uscată și mâncărimea pot fi adesea primul semn al psoriazisului.

Aceste erupții pot fi evitate prin hidratarea rapidă a pielii, ceea ce vă va ajuta să evitați zgârierea.

Uleiul de mușețel are acea abilitate antiinflamatorie și poate elimina temporar durerea atunci când este aplicat.

Cum se utilizează

Amestecul de ulei de mentă și ulei de mușețel este un remediu popular  pentru psoriazis.

Ambele pot fi consumate intern, deci nu sunt necesare uleiuri de transport suplimentare.

Pur și simplu aplicați amestecul în zona inflamată ori de câte ori este necesar până când patch-ul roșu dispare.

Stresul ne îmbolnăvește grav

6. Uleiul de angelică

Cunoscut ca un detoxifiant puternic pentru piele și corp, uleiul de angelică este capabil să calmeze pielea, să o mențină hidratată și să elimine orice toxine sau agenți patogeni care ar putea exacerba simptomele psoriazisului.

Cum se utilizează

Combinați 5 picături de ulei de angelică cu o lingură de ulei de măsline și amestecați bine.

Apoi, masați acest amestec pe locul erupțiilor cutanate ale psoriazisului și asigurați-vă că se absoarbe totul.

7. Ulei de mir

Acest ulei esențial este ambalat cu compuși care pot ajuta la tratarea psoriazisului.

Ca un astringent ușor, poate ajuta la vindecarea fisurilor din piele, în timp ce proprietățile antiseptice și antiinflamatorii vor ajuta la eliminarea de roșeață, durere și agenți patogeni posibili care ar putea infecta zona.

Antioxidanții ajută la reglarea sistemului imunitar și la apariția unor erupții cutanate mai puțin frecvente.

Cum se folosește

În timpul apariției unor erupții de psoriazis, cum ar fi crăpăturile sau sângerările pielii, asigurați-vă că aplicați local 4-5 picături de ulei de mir, fie nediluate, fie amestecate cu o cantitate mică de ulei de jojoba.

8. Ulei de arbore de ceai

Uleiul din arbore de ceai este iubit în întreaga lume pentru proprietățile sale antibacteriene, antifungice, antiseptice, antiinflamatorii și analgezice, printre altele.

Aceste lucru îl face perfect pentru protejarea zonelor de infecție, îmbunătățind în același timp aspectul și eliminând durerea și mâncărimea.

Cum să utilizați

Nu utilizați ulei de arbore de ceai nediluat pe piele, deoarece poate exacerba această afecțiune.

Amestecați-l cu 1 lingură de ulei de nucă de cocos și apoi aplicați după cum este necesar până când roșeața și durerea dispar.

Ai cel puțin 8 motive să consumi salvie. Află ce beneficii are această plantă miraculoasă

9. Uleiul de salvie

Acest ulei esențial, adesea trecut cu vederea, are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare, eficiente pentru psoriazis.

Acesta poate, de asemenea, proteja răni mici, deschise, pe stratul superior al zonei afectate, ceea ce poate reduce simptomele mâncărimilor.

Cum se utilizează

Puteți adăuga 10 picături de ulei de salvie în baia caldă și apoi înmuiați zonele inflamate.

Puteți amesteca uleiul cu apă caldă, înmuiați un prosop în amestec și apoi țineți-l pe locul dureros timp de 10-20 de minute, permițând ingredientelor active să-și facă treaba!

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto