Citește și: Ai un soț dependent de smartphone. Ce e de făcut

Conversația lipsită de consistență– Tu și soțul tău obișnuiați să vorbiți ore în șir. Acum însă, când vorbiți, conversația e lipsită de consistență, ”goală”. În loc de discuții lipsite de griji, relaxante, conversațiile voastre au devenit tot mai stresante și inhibate.

Lipsa de interes– Interesele comune au fost cele care v-au unit de-a lungul căsniciei. Acum, lipsa de interes manifestată de partener față de lucrurile care vă plăceau nu demult e un motiv de îngrijorare în privința mariajului.

Depărtarea fizică – Sunt rare cazurile când pasiunea din noaptea nunții se păstrează peste ani. Dacă săruturile prin suprindere sunt to mai rare, dacă nu vă mai țineți de mână sau dacă nu mai schimbați gesturi de tandrețe când și când, căsnicia e pe calea pierzaniei. În plus, lipsa relațiilor intime este un bun indicator.

Empatia a început să dispară – Atunci când unul dintre voi își exprimă nemulțumirea cu privire la ceva, partenerul tău tratează acest lucru ca fiind inutil și enervant Empatia începe să dispară. De asemenea, nu există motivație pentru a căuta o soluție pentru respectiva problemă.

Certurile, moartea căsniciei

Nu mai reprezinți o prioritate- Din ce în ce mai mult timp și-l petrece departe de casă și alături de alți oameni. Nici chiar la final de săptămână nu rămân acasă, preferă să plece pe la rude sau prieteni. E un semn de îngrijorare, mai ales că acest comportament poate însemna și o relație extraconjugală.

Certuri constante– Nu contează despre ce vorbiți, până la urmă conversația se transformă într-o ceartă, dintr-un motiv de nimic. Acest comportament indică fără echivoc că mariajul e cu un picior în groapă.

Lipsă de respect, comportament grosolan- Complimentele și comentariile pozitive au fost înlocuite cu critici și comportament grosolan. Comentarii negative despre aspectul fizic, despre comportament sau despre prietenii tăi, venite din partea lui, sunt tot mai dese. Dacă manifestă lipsă de respect pentru tine și cunoscuții tăi, e un motiv de îngrijorare.

Are hobby-uri complet noi, dintr-odată- Dacă este noapte, partenerul tău își găsește un nou hobby care îl acaparează și din care ești exclusă, ceva nu e în regulă. Deși nu strică nicunui cuplu ca partenerii să aibă un timp pentru sine, aceste noi hobbyuri sunt create intenționat pentru a petrece mai mult timp fără tine sau departe de casă.

Citește și: