În primul rând, ar trebui să fii tu femeia potrivită, înainte să-ți cauți bărbatul potrivit. Aceasta înseamnă că ești o persoană care se prețuiește pe sine însăși, știe cât valorează, dar își cunoaște și defectele. Poți să dai și să primești dragoste și nu cauți validare din exterior pentru a te iubi pe tine însăți. Întreabă-te dacă poți iubi sau ești disperată să primești dragostea care te face fericită? Dacă vrei, mai degrabă să primești dragostea decât să o împărtășești, probabil nicio relație nu va fi potrivită pentru tine. Nu trebuie să devii perfectă, dar să începi să înveți să-ți asumi responsabilitatea pentru ceea ce ți se întâmplă și pentru sentimentele tale, nu să cauți un ”prinț salvator”.

Dacă ești gata pentru o relație, pune-ți următoarele întrebări pentru a afla dacă ești cu partenerul potrivit:

Este partenerul tău deschis să afle mai multe lucruri despre tine, dar și despre el însuși?

Un om potrivit pentru o relație este deschis să-i cunoască mai bine pe cei din jur șise lase cunoscut. Cel care este defensiv și încearcă pară altfel decât este nu va reuși să aibă o relație împlinită. Fii atentă: unii oameni pot părea deschiși și iubitori până apare un conflict. Atunci se enervează și se retrag în ei înșiși. Sunt rezistenți la schimbare și încep să se plângă foarte mult. Mai ales dacă devine abuziv – fizic sau emoțional, nu este omul potrivit pentru tine.

Este capabil de compasiune, empatie? Ține la tine și te acceptă așa cum ești?

Dacă răspunsul este nu, este clar că nu este potrivit pentru tine. Cu atât mai mult dacă vrea să te schimbe.

Te simți atrasă fizic de el? Îți place să petreci timp cu el?

Dacă nu te simți atrasă fizic de el în primele 6 luni de relație, această atracție nu se va dezvolat cu timpul. Pe de altă parte, dacă sunteți foarte atrași sexual unul de celălalt, dar nu aveți și alte lucruri în comun și între voi nu se dezvoltă o prietenie sinceră, iar nu este omul lângă care să rămâi pe termen lung.

Își dorește să aibă întotdeauna dreptate?

În caz că răspunsul este da, fugi mâncând pământul. Viața lângă el nu va fi ușoară.

Aveți pasiuni comune?

Este nevoie să aveți ce face împreună și să petrecți timpul în mod plăcut. Altfel, plictiseala se va instala rapid.

Aveți credințe și valori comune? (religioase, politice etc.)

Dacă religia este importantă pentru voi, ar fi bine să împărtășiți același țel. Altfel, va fi foarte greu să rămâneți împreună. La fel, dacă tu îți dorești foarte mult copii, nu are sens să rămâi cu un bărbat care a decis că nu își dorește o familie. Iar dacă aveți copii, este bine să cădeți de acord asupra educației pe care o veți da.

Are vreo adicție pe care nu o consideri tolerabilă?

Dacă răspunsul este da, nu ar trebui să rămâi cu el. Nu crede că vei reuși să-l ajuți să scape de alcoolism. Bineînțeles, îi poți fi alături ca prietenă, dar nu ca parteneră de viață.

Sursa foto: Shutterstock