Înțelegerea modului de a te motiva poate fi piatra de hotar pentru succes.

Motivația, și mai ales auto-motivația, este un factor important în mai multe domenii ale vieții noastre.

Fie că este vorba de a te ridica și de a merge la lucru în fiecare dimineață, de a termina o sarcină, de a face exerciții fizice sau chiar să vă amintiți să puneți capacul înapoi la tubul de pastă de dinți, motivația este esențială pentru a satisface nevoile și obiectivele.

4 sfaturi de la oameni de succes, pentru a reuși în ceea ce-ți propui

Cum să te motivezi singură?

Cele mai bune modalități de a obține și de a rămâne motivată este să începi să te faci responsabilă față de obiectivele tale, să cauți inspirație și să te vizualizezi reușind.

7 moduri simple prin care să te motivezi singură

1. Recompensează-te

Motivarea vine adesea în mod natural atunci când facem ceva ce ne place.

Uneori, suntem foarte motivate pentru că vrem să reușim la locul de muncă și încă un motiv ar putea fi stabilitatea financiară.

Cu toate acestea, pentru alte sarcini, un sistem de recompense auto-impus poate fi exact ceea ce aveți nevoie.

Cu toate că există o discuție aprinsă cu privire la planurile de stimulare și sistemele de recompensare, cercetătorii sunt de acord că comportamentul și performanțele excepționale sunt rezultate naturale ale motivării sistemelor de recompensare.

2. Provoacă-te

Dacă ați încercat sistemul tradițional de recompensă și nu ați avut succes, încercați abordarea opusă.

Luați ceva important pentru voi cum ar putea fi banii, un element preferat, privilegii de telefonie mobilă sau orice altceva și să-l dați unei persoane în care aveți încredere să vă țină răspunzătoare.

Înțelegeți-vă cu privire la un termen până la care trebuie să efectuați o sarcină și dacă nu ați finalizat sarcina în intervalul de timp stabilit, partenerul de responsabilitate va păstra elementul până la finalizarea sarcinii.

Cum îți motivezi partenerul să slăbească

3. Startul

Bebelușii învață să meargă, făcând un pas la un moment dat, apoi repetând până când mișcarea devine a doua natură.

Motivația nu este diferită – motivarea pentru a deveni milionar într-o săptămână este asemănătoare cu stabilirea unei capcane pentru eșecul instantaneu.

În schimb, motivarea de a face câțiva bani în același interval de timp este un obiectiv mult mai ușor și mai realist.

Începând cu obiectivele mici, vă veți ajuta să veniți cu motivația de a atinge fiecare obiectiv în timp ce acestea se ridică la un obiectiv sau o sarcină mai mare.

4. Folosiți motivația vizuală

A vedea e a crede! Ia timp pentru a găsi un citat, o imagine sau o cântec care te inspiră și te motivează la lucruri mai mari și mai bune.

Comandați un tablou cu oferta preferată sau îl puteți face voi. Puneți-l într-un loc vizibil acasă și la locul de muncă.

Cuvintele și imaginile inspirate pot fi o sursă excelentă de motivație nu doar pentru voi, ci pentru toți cei care vă împărtășesc spațiul.

5. Căutați inspirația

Un răspuns simplu la modul de a te motiva este să folosești surse externe de motivare, cum ar fi vizionarea discuțiilor motivaționale de exemplu.

Mai poți asculta audiobook-urile care inspiră sau vizionați un documentar semnificativ.

Aceste activități pot fi ușor combinate cu sarcinile de zi cu zi.

Vă oferă resurse semnificative pentru motivație în toate domeniile vieții.

Tu cu ce nume te semnezi? Iată ce dezvăluie semnătura ta

6. Arăți bine, te simți bine

Cercetarea explică legătura dintre opțiunile de îmbrăcăminte și starea și comportamentul care rezultă.

În esență, îmbrăcarea în moduri care evocă reacții pozitive din partea altora și vă întărește impresia de sine se corelează direct cu părerea de sine mai bună și abilitatea ta de a reuși.

Motivați-vă prin a face efortul de a vă simți mulțumită de modul în care arătați.

7. Vizualizați succesul

Desenarea unei imagini mentale a succesului personal înainte de a începe este un instrument puternic și eficient de motivație.

Succesul de vizualizare este o metodă de condiționare, utilizată în mod obișnuit de către oamenii de succes, inclusiv sportivii olimpici.

Ei folosesc această formă de motivație pentru a vizualiza realizarea unui obiectiv în detaliu și pentru a-l realiza prin refocalizarea vizualizării în timp.

Motivarea prin vizualizare este gândită să ofere o măsură suplimentară de încredere în timp ce vă îndreptați eforturile spre un obiectiv realizabil și realist.

Pentru a rămâne motivată, asigurați-vă că urmați acești pași simpli cu sârguință și că succesul va fi al vostru!

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto