Creierul este un creator al sistemului fiecăruia. Este centrul sistemului nostru nervos. Acesta este învelit într-o acoperire protectoare, numită craniu, care îl protejează de orice șoc sau rănire.

Deoarece toate acțiunile noastre sunt ghidate de creierul care se dezvoltă la o vârstă fragedă, devine vital pentru părinți să înțeleagă ce este benefic și ce este dăunător creierului.

Adesea, uităm să verificăm partea negativă a monedei.

Părinții tineri se grăbesc să verifice „ce e de făcut”, dar nu reușesc să studieze „ce nu trebuie făcut” în timp ce analizează ceea ce este mai bine pentru copiii lor.

Acest articol se concentrează asupra aspectelor și a activităților zilnice care pot fi dăunătoare dezvoltării creierului.

Trebuie să remarcăm că 90% din creierul nostru se dezvoltă până la vârsta de 5 ani.

Părinții tineri trebuie să efectueze o cercetare amănunțită și să adopte obiceiuri sănătoase în stilul lor de viață.

9 sfaturi uimitoare pentru a vă ajuta copilul să piardă în greutate

7 moduri prin care poți întârzia dezvoltarea creierului copilului tău

1. Obiceiuri culinare

Ceea ce mâncăm are un impact major asupra vieții noastre de zi cu zi și a creșterii corporale. Anumite produse alimentare afectează negativ creierul, lăsând copilul slab și incapabil.

Băuturile cum ar fi sucurile carbogazoase, băuturile sportive, energizante care sunt cunoscute pentru creșterea puterii și furnizării de energie instantanee sunt doar un mit pentru a acoperi daunele pe care le-au adus efectiv corpului.

Ele nu numai că distrug creierul prin interferența în funcționarea normală a corpului, dar și sporesc șansele de obezitate și de diabet.

Este surprinzător să știți că carbohidrații rafinați și alimentele mult procesate ar trebui evitate mai degrabă, iar părinții ar trebui să sublinieze sucul de casă sau fructele cu fibre ajută la o creștere sănătoasă.

2. Privarea de somn

Este știut științific că somnul este un pas esențial către o creștere rapidă. Prin urmare, sugarii dorm în general timp de 12-15 ore pe zi.

Părinții trebuie să facă un program corespunzător și să țină o diagramă regulată de dormit pentru copiii lor.

Deprivarea somnului va face copilul iritant și va reduce durata de atenție a acestuia, ceea ce va afecta în mod indirect puterea lui.

Lipsa somnului dăunează memoriei și în cele din urmă dăunează unor nervi pe termen lung. Lipsa somnului mărește nivelul de stres al corpului și împiedică respingerea copilului.

3. Singurătatea

Este important ca fiecare părinte să înțeleagă că interacțiunea socială și comunicarea stimulează puterea creierului și proporțional și copilului.

Uneori părinții nu reușesc să îndeplinească aceste criterii de educație din cauza programelor agitate și a lipsei de timp.

Pentru o creștere sănătoasă a întâlnirii sociale a copiilor cu aceeași grupă de vârstă este un pas inevitabil.

Copiii învață în primul rând prin imitații fie de la bunicii lor, fie de grupurile lor.

Astfel, singurătatea și izolarea sunt principalul motiv pentru care copiii sunt introvertiți în natură pe măsură ce cresc.

Dezvoltarea creierului la copii – 11 lucruri pe care trebuie să le știe părinții

4. Evitați alimentele reci

Se crede, după mai multe cercetări, că mâncarea rece rănește creierul, în special cea înghețată. Aceste elemente îngrădesc vasele creierului reducând circulația corespunzătoare a sângelui oxigenat în organism.

Pentru a preveni acest lucru, există o scurgere bruscă de sânge cald în creier și această schimbare rapidă a temperaturii corpului cauzează dureri de cap la tineri și bătrâni.

Părinții își tratează adesea copiii cu înghețată sau iaurt înghețat, fără să știe că, în necunoștință cauză, îi provoacă durere copilului.

Termenul comun pentru această condiție este „înghețarea creierului”, care este mecanismul de apărare a creierului până la hipotermie.

5. Expunere la ecrane

Credem că copiii care încep să lucreze cu gadget-uri electronice au abilități rapide și mai avansate ale creierului, totuși este doar un mit.

În afară de jocurile video, prea multă expunere pe ecran afectează abilitățile dorite ale creierului.

Tabletele și telefoane mobile pot avea materiale educaționale instalate în ele, dar nu există nimic mai bun decât predarea practică.

Nu numai că împiedică creșterea creierului, ci și rănesc ochii în timp. Copiii mici poartă ochelari de vedere și acest lucru demonstrează că expunerea pe ecran de la o vârstă fragedă nu este deloc fructuoasă.

6. Deshidratarea

Este cunoscut faptul că corpul uman este format din 70% apă. Astfel, orice formă minoră de deshidratare va duce, de asemenea, la daune multiple în organism.

Fie amețeli, greață sau ton al pielii palid, toate sunt rezultatul deshidratării. O aprovizionare incompletă cu apă a creierului nu numai că împiedică funcția creierului, ci cauzează și halucinații.

Cel mai bun exemplu este mirajul de deșert pe care creierul îl produce din cauza lipsei de apă în organism.

Cercetătorii cred că orice persoană poate supraviețui pe o perioadă mai lungă de timp fără alimente, dar moare mult mai devreme dacă suferă de deshidratare.

Acest lucru se întâmplă pe măsură ce creierul începe să închidă funcțiile organelor vitale ale corpului.

Masturbarea la adolescenți – 14 efecte secundare care pot să apară

7. Evitați sarea

Prea multă sare în alimentația copilului dăunează și creșterii creierului.

Aceasta afectează viteza fluxului sanguin în organism, iar neurologul afirmă că astfel de condiții influențează aptitudinile organizatorice, memoria și puterea de focalizare a copiilor.

Părinții sunt, prin urmare, sfătuiți să evite să presare sare peste orice și să evite ce este sărat.

O dietă moderată este cea mai bună modalitate de a regla corpul și produsele alimentare cu prea mult zahăr și sare perturba funcționarea naturală a corpului.

Acum nu va fi greșit să spunem că, din moment ce creierul nostru este cel mai sensibil organ din corpul nostru, este nevoie de îngrijire și atenție suplimentare pentru a înflori la maxim.

Ajutorul oferit de alimentația sănătoasă și activitatea zilnică monitorizată asigură o dezvoltare rundă a tuturor, fie ea tânără sau adultă.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto