În timp ce creștem, învățăm. Creșterea și dezvoltarea unui copil în pântecele mamei sale este însoțită de anumite procese de învățare.

Copii nenăscuți încep să înțeleagă lucrurile care se întâmplă în jurul mamei lor, încep să înțeleagă despre mama lor și despre ceilalți membri ai familiei, pe măsură ce cresc.

În timp ce corpul lor se dezvoltă, încep să recunoască mirosul, se dezvoltă auzul, înțeleg vocile și multe alte lucruri.

Multe mame au simțit unele mișcări în pântecele lor, când au ascultat, dansat sau cântat muzică pentru copilul lor nenăscut.

Acest lucru nu este surprinzător, deoarece copilul este o ființă vie, iar ființele vii învață din mediul lor, la fel și copilul.

Deoarece creierul lor se află într-un proces de creștere și nu sunt conștienți de lumea exterioară, adesea se întreabă și îi fascinează lucrurile pe care le pot simți.

De aceea, asigurați-vă că faceți tot felul de lucruri pozitive în timpul sarcinii, astfel încât copilul să învețe și să preia lucruri bune înainte de naștere.

Iată câteva din lucrurile pe care micul tău membru de familie îl simte și învață înainte de naștere, astfel încât să fie conștient de ceea ce faci în timpul sarcinii.

11 beneficii surprinzătoare pe care le are berea pentru femei

7 lucruri pe care bebelușii le învață încă din burtica mamei

1. Recunoașterea zgomotului și a muzicii

Credeți sau nu, bebelușul are un auz bun chiar înainte de a se naște.

Poate auzi toate sunetele produse de metabolismul corpului, cum ar fi bătăile inimii, cum se mișcă sânge în jurul corpului, zgomotul de apă din stomac, vocea mamei, sughițul tău.

Toate zgomotele care sunt predominante în jurul vostru, cum ar fi televizorul, membrii familiei care vorbesc, animalele care fac zgomot sau fluierul oalei subpresiune.

De îndată ce ajung la 20 de săptămâni, se dezvoltă auzul și, după 27 de săptămâni, chiar încep să reacționeze la aceste sunete.

Nu numai asta, ei își amintesc sunetele pe care le au auzit mai des, astfel încât ei recunosc cu siguranță vocea mamei lor.

2. Mama

Deoarece poate asculta diferite zgomote după 20 de săptămâni, este evident că va fi cel mai familiarizat cu vocea care se aude de multe ori, adică de vocea mamei.

Mami este cu bebe tot timpul, așa că copilul învață să descifreze sunete și începe să memoreze sunetele familiare.

Este sigur că va dezvolta o legătură cu mama sa și că va reacționa pozitiv la ea înainte și după naștere.

Studiile au demonstrat modul în care vocea mamei influențează copilul și dezvoltă o legătură între cele două. Deci, aceștia își recunosc mama.

3. Recunoaște limba maternă

Nu este surprinzător faptul că bebelușii sunt capabili să recunoască limba maternă după naștere.

Când se află în pântece, ei acordă atenție tuturor vocilor și zgomotelor din lumea exterioară și, atunci când sunt capabili să descifreze sunete, încep să adapteze cea mai vorbită limbă ca limba lor maternă.

Deci, în timp ce suntem cu toții pregătiți să primim noua viață în lume, copilul din uter a abordat deja piatra de hotar a distincției dintre limbi.

Masturbarea în timpul sarcinii poate face sau nu rău bebelușului?

4. Stresul

Stresul este considerat o otravă pentru nou-născuți și mamele lor. Mamele sunt sfătuite să-și diminueze stilul lor de viață agitat deoarece stresul poate deveni foarte periculos pentru copil.

Copilul ia stresul mamei sale ca niște hormoni și îl absoarbe în uter. Acest lucru poate duce la infecții intrauterine și, astfel, uterul poate absorbi acest stres, iar bebelușul poate deveni vulnerabil la astfel de afecțiuni.

Acest lucru poate duce la stări fatale legate de stres după naștere. Deci, dacă doriți să daruiți copilului o viață lipsită de astfel de probleme, asigurați-vă că vă feriți de stres în timpul sarcinii.

5. Diferențierea diverselor gusturi

Papilele gustative ale unui copil cresc la 13 săptămâni. Astfel, sunt capabili să guste cinci arome chiar înainte de naștere.

Da, piticul tău este bun la distincția dintre dulce, amar, umami, sărat și acru.

Aceste gusturi ajung la copil prin lichidul amniotic. Bebelușii preferă gusturile dulci mai presus de toate.

În ultimul trimestru au evoluat suficient pentru a lua aproximativ 1 litru de lichid amniotic în corpul lor. Acest lucru îi pregătește pentru a se alăpta.

Prin lichidul amniotic le sunt introduse diferite gusturi. Deci, ceea ce mănânci mereu ajunge la copilul nenăscut, iar el învață să le descifreze.

11 motive să consumi semințe de chia în timpul sarcinii

6. Zâmbetul și plânsul

Chiar din pântece, copilul este implicat într-o încercare de a evolua. Da, ei știu despre expresia zâmbitoare și plâns chiar din pântece.

Ei continuă să descopere astfel de reflexe și, în momentul în care este timpul să vină în lumea exterioară, au învățat deja să-și deschidă ochii, să zâmbească și să plângă.

De asemenea, știu când să folosească aceste reflexe. Bebe reacționează la vocea și la muzica ușoară zâmbind.

În plus, ei învață să-și exprime nemulțumirea prin plâns până în a 28-a săptămână. A fost cercetat și observat acest lucru.

7. Expresii faciale și anumite obiceiuri

Mulți obstetricieni au observat că cei mici practică o mulțime de mișcări și expresii chiar din pântece. Ei clipeau chiar și în întunericul interior.

Se comportă ca și când respiră, chiar dacă nu există aer interior. Ei, de asemenea, sug degetul mare uneori.

Deci, vedeți că micuțul nu este atât de mic în ceea ce privește învățarea. El a învățat multe lucruri înainte de nașterea sa.

Toate aceste încercări făcute de copil în pântece sunt modalități de a se pregăti pentru lumea exterioară.

Sunt foarte curioși chiar din pântece și astfel ei continuă să exploreze tot ce pot face.

Ca părinte, trebuie să ai grijă de tot ceea ce fac și de mediul în care trăiesc, deoarece toți acești factori afectează dezvoltarea și creșterea copilului în uter.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto