6 sfaturi pentru o alăptare de succes după ce ai revenit la muncă:

  1. Rezerve de lapte

Una dintre soluțiile perfecte pentru o tânără mamă care tocmai a revenit la muncă după ce a născut este achiziționarea unei pompe de sân. Cu ajutorul ei, orice mămică poate face rezerve de lapte, pe care mai apoi le poate depozita în frigider sau chiar congela, pentru o scurtă perioadă de timp.

  1. Legea este de partea ta

„Alăptarea este una dintre investițiile cele mai eficace și rentabile pe care le pot face statele pentru sănătatea celor mai tineri dintre cetățenii lor, precum și pentru sănătatea economiei și a societăților respective”, susține Anthony Lake, directorul general al UNICEF. Tocmai din acest motiv este important de știut că legea este de partea mămicilor care vor să își alăpteze copilul chiar și atunci când sunt la muncă. Potrivit legislației din România, copiii de sub un an pot fi alăptați de mămici la locul de muncă, având la dispoziție două pauze, de câte o oră fiecare, în timpul programului de lucru.

  1. Spațiu pentru alăptare

Odată cu revenirea la locul de muncă, trebuie clarificată cu angajatorul problema unui spațiu privat destinat alăptării. Dincolo de intimitate, igiena este unul dintre aspectele extrem de importante.

  1. Trezește-te cu 20 de minute mai devreme

Viața la birou este foarte solicitantă și, deseori, poate rupe o mamă de copil pentru perioade mai lungi de timp. 20 de minute în plus acordate micuțului în fiecare dimineață nu pot compensa orele în care mama se află la birou departe de bebe, dar pot reprezenta un factor psihologic pozitiv.

  1. Mănânci ce și cât trebuie?

Dincolo de hrana pentru cel mic, o mămică trebuie să se asigure că și ea se alimentează corect și este corespunzător hidratată. În acest fel va putea face față provocărilor zilnice de acasă și de la birou.

  1. Documentează-te constant

Potrivit OMS, „cercetările arată că alăptarea aduce beneficii cognitive și de sănătate atât pentru bebeluși, cât și pentru mamele acestora. Alăptarea este esențială în special în primele șase luni de viață, ajutând la prevenirea diareei și pneumoniei, două cauze majore de deces în rândul sugarilor. Mamele care alăptează prezintă un risc mai mic de cancer ovarian și mamar, două cauze principale de deces în rândul femeilor”. Tocmai din acest motiv este important să cauți mereu surse noi de documentare și soluții ca micuțul să fie alăptat de la sân.

 

Organizarea, documentarea și legătura permanentă cu bebele sunt trei dintre lucrurile cheie pe care orice mămică trebuie să le respecte atunci când a reînceput munca și caută să alăpteze în continuare. Aceasta este o etapă foarte importantă și trebuie tratată ca atare.

 

Sursă foto: Shutterstock / Copyright Vasilyev Alexandr