6 greșeli de evitat pentru vacanța de vară:

  1. Faci compromisuri pe care le vei regreta

De multe ori se întâmplă să găsești o cazare mult mai spectaculoasă în ultima clipă, dar să eviți să faci o rezervare din cauza unui preț mai mare decât bugetul stabilit inițial. Înainte să abandonezi ideea, poți încerca varianta unui credit rapid care te va ajuta să-ți găsești cazarea de vis în vacanță și pe care îl poți restitui odată cu primul salariu. În acest fel, nu vei face compromisuri pe care le vei regreta și te vei bucura de cele mai bune condiții în următoarea ta vacanță de vară.

  1. Nu te documentezi destul

Documentarea poate face diferența între o vacanță perfectă și una haotică, obositoare și stresantă. Cu puțină documentare făcută acasă cu o săptămână înainte de a pleca, poți afla care sunt cele mai spectaculoase locuri în care poți face baie în vacanța de vară, care sunt cele mai bune restaurante, unde poți schimba bani în siguranță și alte detalii care îți vor ușura viața în zilele libere.

  1. Îți propui prea multe

Sunt unele locuri în care nu știi dacă vei mai ajunge vreodată, motiv pentru care îți vei propune ca în vacanța ta să le faci pe absolut toate. Să vizitezi toate obiectivele, să încerci toate atracțiile, să guști din toate deliciile locului și să vezi cât mai multe lucruri posibile. Dacă în teorie sună foarte spectaculos, în realitate există riscul să îți încarci programul atât de tare încât să nu mai semene cu o vacanță, ci mai mult cu o cursă de a bifa toate obiectivele notate în agendă. Astfel, e o mare posibilitate să nu reușești să te bucuri de toate lucrurile pe care le vei vizita și să acorzi mult prea puțin timp unor obiective asupra cărora ar merita să zăbovești mai mult.

  1. Nu vă sincronizați în vacanță

Vacanțele cu grupul sunt foarte distractive, dar se pot transforma într-un mare eșec foarte rapid. Iar acest lucru se întâmplă cel mai des din cauza desincronizării dintre voi. În timp ce tu vei dori să te bucuri mai mult de plajă, alții vor vrea să viziteze obiective și să se plimbe. Iar dacă dispuneți cu toții de un singur mijloc de transport, va fi foarte greu și frustrant să încercați să îi mulțumiți pe toți. Ar fi indicat să vă faceți un plan comun și să stabiliți câteva reguli de la început, pentru ca apoi să nu ajungeți să regretați că ați ajuns acolo împreună.

  1. Ești încă legată de muncă

Pleci în vacanță cu laptopul după tine și ești conectată în permanență la mailul de la birou și în contul de WhatsApp în care se află toți colegii? Dă-ți log-off în această perioadă și bucură-te exclusiv de lucrurile pe care le ai în fața ta. Nu te vei putea relaxa dacă vei sta toată ziua să citești mailurile de la muncă și riști chiar să te enervezi, în loc să îți găsești liniștea pe care o căutai de la bun început.

  1. Te întorci imediat la birou după vacanță

Avionul aterizează noaptea în țară, iar tu a doua zi de dimineață trebuie să fii la birou? E una dintre capcanele frecvente în care pică multe persoane. Probabil din dorința de a nu irosi o zi de concediu stând acasă, poți alege această variantă, dar gândește-te că ultimele două zile de vacanță vor fi marcate de stresul că vei reveni imediat la muncă. În plus, nici nu vei apuca să te odihnești și nici măcar să despachetezi bagajul. Mai mult, ai nevoie de măcar 24 de ore de recuperare după un drum mai lung. Știi foarte bine ce înseamnă să pierzi câteva ore într-un aeroport și apoi în avion.

Evită aceste greșeli data viitoare când te pregătești pentru o vacanță și bucură-te de relaxarea completă pe care o meriți.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: eldar nurkovic