Așadar, cum în vacanță sunteți împreună 24 de ore din 24, începeți să vă descărcați gândurile, mai ales pe cele negative. Și imediat ajungeți să vă certați. Nu face și tu aceeași greșeală! Uite cum poți evita discuțiile în contradictoriu!

Surprinde-l cu mici răsfățuri

Dacă știi că-i place un anume tip de mâncare, fă rezervare la un restaurant unde știi că veți găsi în meniu acea delicatesă. Dacă vacanța voastră se desfășoară la o pensiune, roagă gazda să te lase să-i gătești chiar tu partenerului o cină pe cinste, pe care să o serviți apoi în cameră. Se va bucura de surpriza ta și, cine știe, poate se va revanșa cu un gest la fel de frumos.

Stabiliți o listă de reguli ca să nu vă certați

Această listă trebuie făcută de comun acord și poate conține reguli de genul: fără telefoane mobile pe parcursul vacanței (de cele mai multe ori acestea răpesc timpul destinat relaxării, în plus, veștile de tot felul vă pot perturba liniștea din concediu), fără discuții legate de serviciu (problemele de la serviciu trebuie uitate ca să vă puteți destinde în voie), fără trezit la prima oră dimineața etc. Regulile vi le stabiliți singuri.

Da startul la bună dispoziție

Când vezi că lucrurile nu merg așa cum v-ați imaginat, iar când prea multă relaxare simți că strică, dă startul la distracție. Faceți lucruri pe care nu le-ați mai făcut împreună, mergeți în parcul de distracții, dacă există așa ceva în destinația aleasă pentru vacanță, plimbați-vă prin ploaie dacă aveți ocazia etc. Chiar dacă sună ca un clișeu, este romantic.

Sursa foto: 123rf.com / agencyby