Descoperi într-o zi că eşti singura care luptă pentru a menţine relaţia de cuplu „pe linia de plutire”, armonia în familie s-a spulberat din vremuri apuse şi nu mai recunoşti străinul pe care-l numeşti: „soţul meu”. Ce faci ca să remediezi lucrurile? Nu spune doar: „asta e!”. Acceptă realitatea şi nu amâna să pui capăt relaţiei atunci când si-tuaţia o cere. Iată câteva motive care dau startul declinului căsniciei:

  1. Infidelitateapune capăt unei relații

V-aţi jurat în faţa altarului iubire veşnică, dar acum ştii sigur că el are pe altcineva şi nici măcar nu este la prima „abatere”. Ai grijă, dacă accepţi această situaţie, doar prelungeşti inutil agonia relaţiei voastre intime. Dacă infidelitatea a bătut nu doar o singură dată la uşa căsniciei voastre, e timpul să iei atitudine. Odată gustat, fructul oprit va fi şi mai dulce pentru el.

2. Jocurile de noroc, bată-le vina!

O seară la cazinou, alta la o partidă de poker cu băieţii şi uite-aşa vă înglodaţi în datorii. Dintr-o lume pentru doi, în care el produce doar „gaură în buget”, e bine să ieşi cât mai repede!

3. Suferă de sindromul „şomer cronic”

A scăpat de mai multe locuri de muncă dându-şi repetat demisia şi se complace acasă, întreţinut de tine? Acesta este un semn clar că nu are planuri de viitor. Iar căsnicia cu un asemenea om nu poate fi numită fericită. Deşi pare foarte greu, trebuie să ai puterea să recunoşti atunci când viaţa alături de el a devenit un de-zastru şi să iei decizia potrivită.

4. Agresivitatea fizică şi verbală

Ton ridicat, cuvinte jignitoare, umilire, îmbrânceli. Dacă el manifestă astfel de comportament faţă de tine sau faţă de copii, nu-l tolera.
E mai bine să rupi lanţul evenimentelor nefericite. Teama „nu face casă bună” cu iubirea, niciodată!

5. Patima alcoolului sau a drogurilor

În cazul în care soțul tău e mereu în stare de ebrietate şi, în loc să-ţi fie de ajutor, devine o povară în plus pentru tine, e clar că trebuie să iei atitudine și să pui capăt relației. Pentru tine un coşmar, pentru copii un exemplu negativ, drept urmare scapă de chinul acestui „flagel”. Perseverând să „ţii în viaţă” căsnicia în situaţia asta e ca şi cum te-ai lupta cu morile de vânt!

Citește și:

4 semne că ești într-o relației toxică

Cum să-ți revii după o despărțire

De ce despărțirea pe cale amiabilă e aproape imposibilă

Sursa foto: 123rf.com