CONȚINUT VIDEO LIBERTATEA PENTRU FEMEI

Pentru o căsnicie reușită este nevoie de ceva mai mult decât de atracție sexuală și interese comune. E un început bun, dar trebuie mai mult. O relație excelentă le oferă celor doi un spațiu sigur în care ambii parteneri să se iubească, să se onoreze și să se respecte reciproc. Află cum îți dai seama că ai găsit partenerul perfect pentru tine și ai o relație împlinită.

Semne că ai găsit partenerul potrivit: Poți să îi spui orice

Ai găsit omul potrivit atunci când știi că vă puteți comunica reciproc dorințele și problemele, precum și să vă ascultați unul pe celălalt. Vă cunoașteți și respectați limitele. O relație sănătoasă este importantă de cultivat, deoarece opusul – o relație toxică – afectează calitatea vieții, sporind riscul de depresie și anxietate. Afectează somnul și te poate determina să adopți obiceiuri nesănătoase. Pe de altă parte, a fi într-o relație romantică de înaltă calitate este un fapt asociat cu o bunăstare mai mare din toate punctele de vedere. Acest lucru îți asigură sănătate fizică și psihică.

Sunteți relaxați

Știi că ai găsit partenerul potrivit atunci când puteți fi sinceri unul cu celălalt, puteți fi voi înșivă, fără să simțiți nevoia să vă cenzurați. În plus, aveți mare încredere unul în celălalt[Andreea D1] . Știți că nu e cazul să verificați dacă celălalt spune adevărul. Nu este cazul să te uiți în laptopul sau telefonul lui pentru a vedea dacă nu te înșală. În plus, vă oferiți libertate unul altuia. Aveți și propriile preocupări, dar și multe în comun. Vă place să petreceți de obicei timpul împreună, dar există și momente în care fiecare se întâlnește cu amicii lui, se ocupă de un hobby pe care celălalt nu îl împărtășește etc. Momentele petrecute separat fac mai interesantă reîntâlnirea și aduc noi subiecte de discuție.

Semne că ai găsit partenerul potrivit: Vă cunoașteți limbajul iubirii

Dacă nu ai citit cartea Cele 5 limbaje ale iubirii de Gary Chapman ar trebui să o faci. În ea descoperi care este limbajul prin care partenerul tău preferă să ofere și să primească dragoste: prin cuvinte, timp de calitate, cadouri, servicii, Într-o relație sănătoasă, v-ați luat timp pentru a învăța „limbajul iubirii” reciproc, astfel încât să vă puteți exprima dragostea într-un mod care funcționează pentru amândoi.

Citește și: Sarcina la 40 de ani. Află care sunt șansele și riscurile sarcinii

Sunteți de acord să nu fiți de acord

Printre aceste semne că ai găsit partenerul potrivit, nu este faptul că nu vă certați deloc. Fiecare cuplu se ceartă. Dar nu este necesar să ajungeți la același punct de vedere. De fapt, este în regulă să aveți câteva subiecte despre care voi doi nu veți fi de acord niciodată. Uneori, este în regulă să fiți de acord că nu sunteți de acord. În relațiile sănătoase, există cel puțin cinci lucruri asupra cărora membrii au diferențe de ​​opinie și este în regulă. Chiar dacă este așa, vă încurajați reciproc să vă urmăriți obiectivele. Acestea nu este necesar să fie comune, atâta timp cât vă încurajați reciproc să le atingeți. Dacă poți discuta cu partenerul tău și acesta îți recunoaște și înțelege limitele, și acesta este un semn bun.

Citește și: 5 lecții despre viață pe care le putem învăța de la copii

Semne că ai găsit partenerul potrivit: Vă ajutați reciproc

psihoterapeut Tedy Creștin, Tel: 0726.852.395”Dacă te simți bine alături de partener înseamnă că îl „testezi” zilnic și nu cred ca e nevoie de alte teste care să îți asigure fricile și complexele. Dacă voi comunicați ușor și sincer, dacă nu trebuie să îi ascunzi lucruri, dacă te înțelege și te acceptă așa cum ești, dacă te sprijină să îți îndeplinești visele și aspirațiile, dacă este alături de tine și în momentele grele, dacă viața afectivă și sexuală sunt de bună calitate, dacă ești nerăbdătoare să îți revezi partenerul când ajungi acasă – toate acestea sunt semne ale unei relații reușite. Dacă simți că te-a ajutat să progresezi, să te dezvolți personal, atunci sunt mari șanse ca relația să continue bine pe termen lung pentru ca partenerii evoluează împreună și nu rămân blocați în poza de început și în ceea ce a fost bine la începutul relației,” spune psihoterapeutul Tedy Creștin.


Sursa foto: 123rf.com