Bărbaților nu le plac femeile slabe, ci cele bine proporționate

Contrar modelelor pe care industria modei încearcă să le pună în prim plan, femeile foarte slabe și înalte nu prea sunt pe placul bărbaților. Profesoara Blanca Ortega-Roldán Oliva de la Universitatea din Granada, Spania, susține că bărbații sunt atrași de femeile bine proporționate și cu un aspect sănătos. Fetele subțirele și ușoare ca un fulg nu le fac deloc cu ochiul! Bărbații nu le-ar spune acest secret, dar cei mai mulți preferă formele bine rotunjite.

Ce înseamnă când își țin mâna pe curea

Când sunt interesați de o femeie, majoritatea bărbaților va pune mâna pe cureaua pantalonilor. Este un gest masculin, pe care bărbații îl fac inconștient și prin care vor să arate că sunt curajoși și hotărâți. Dacă un bărbat vorbește cu tine și pune mâinile în buzunare, e bine să știi ca s-ar putea să nu fie deloc interesat să te cucerească.

Bărbații mănâncă mai mult în compania femeilor

Când le invită la restaurant, bărbații au tendința să mănânce mai mult în compania partenerelor lor, decât dacă ar lua masa cu alți bărbați. Inconștient, ei vor să își arate puterea și virilitatea și vor să impresioneze. Este vorba de un instinct atavic, susține prof. dr. Kevin Kniffin de la Universitatea Cornell, cel care a derulat mai multe studii în acest sens.

Mint de două ori mai mult decât femeile – e unul din secretele pe care bărbații nu le-ar spune niciodată

În general, un bărbat minte de 6 ori pe zi față de șefi, față de colegi și față de partenera lui de viață. În comparație, o femeie folosește în medie cam 3 minciuni pe zi pentru a ascunde lucruri care nu îi plac. Un studiu realizat în anul 2009, cu ocazia lansării serialului american ”Minte-mă!”, a scos acest lucru la iveală. Da, bărbații mint de două ori mai mult decât noi, iar cea mai folosită minciună este ”Totul e în regulă. Mă simt bine!”

Cu cât sunt mai inteligenți, cu atât sunt mai puțin atrași de alcool

Un studiu realizat la Universitatea Karolinska din Stockholm arată că stilul de viață al unui bărbat este strâns legat de nivelul lui de inteligență. Lăsând la o parte firile depresive care se pot refugia în alcool, bărbații cu un IQ peste medie beau doar ocazional și nu întrec niciodată măsura, mai ales în compania femeilor. Cu cât au un IQ mai scăzut, cu atât sunt mai atrași de alcool și beau mai mult indiferent de situație. În cadrul studiului, au fost analizate dosarele a 50.000 de bărbați, născuți în perioada 1949 – 1951.

sursa foto: 123rf.com