Mai ales dacă faci parte dintre angajații care își primesc în avans salariul pe luna ianuarie, îți va fi cu atât mai dificil să treci peste prima lună din an. Bineînțeles, există mereu soluția de a lua bani de aici și de a scăpa de grijile financiare, mai ales atunci când ești cu buzunarele strâmtorate după sărbători. Însă, dacă îți dorești doar să îți poți gestiona mai eficient bugetul, aceste sfaturi practice îți vor fi de ajutor:

Folosește cupoanele de reduceri

Înainte de Crăciun și Revelion, multe supermarketuri și magazine au promoții și oferă cupoane cu reduceri substanțiale, pe care le găsești de obicei și în cutia poștală și pe care, trebuie să recunoaștem, mulți dintre noi le aruncăm. Însă acestea sunt uneori valabile pe o perioadă de o lună, așa că merită să arunci o privire printre ele și să vezi dacă nu poți profita de reduceri la produsele de bază, pe care oricum le-ai cumpăra.

Cel mai bun moment pentru a cumpăra electrocasnice

Dacă amâni de ceva timp să înlocuiești electrocasnicele vechi sau defecte din casă, ianuarie este luna în care le poți cumpăra la cele mai mici prețuri din an. Asta pentru că magazinele își lichidează stocurile și fac reduceri masive la produsele care nu s-au vândut de sărbători. Poți porni la pas prin mai multe magazine, în căutarea celei mai bune oferte, sau te poți folosi de un site care să îți compare prețurile din mai multe magazine online, dacă nu îți place să umbli prin centre comerciale și ești adepta cumpărăturilor online.

Gătește mai des acasă

După sărbători, cu siguranță îți rămân prin frigider multe alimente și ingrediente care ți-au rămas în plus, după prepararea meselor de Crăciun sau Revelion. Multe persoane ajung să arunce mâncarea rămasă de la sărbători, fără să se gândească la ce economii pot face dacă încearcă să găsească niște rețete delicioase în care să poată încorpora ingredientele rămase.

Profită de reducerile la haine și încălțăminte

În a doua săptămână a lunii ianuarie, magazinele de haine și încălțăminte încep să își vândă stocurile de iarnă, pentru a face loc noilor colecții pentru sezonul primăvară/vară. Acum este cel mai bun moment pentru a găsi adevărate chilipiruri, la prețuri cu până la 80% mai mici. Chiar dacă nu te dau banii afară din casă în această lună, este un bun moment pentru a face economii pe termen lung, pentru că vei cumpăra lucrurile pe care ți le dorești la prețuri infime.

Notează-ți fiecare cheltuială

Începutul de an este prilejul perfect pentru a-ți propune să fii mai organizată cu bugetul tău și să ai mereu un plan detaliat al cheltuielilor lunare. Dacă îți faci din timp un tabel în care să îți treci fiecare cheltuială, incluzând chiria sau rata la casă, cheltuielile cu utilitățile și întreținerea, bugetul pe care ți-l aloci săptămânal, vei fi constrânsă să te încadrezi în acei bani și vei putea să economisești mai ușor.

Tu cum reușești să faci față dificultăților financiare de la început de an? Ce sfaturi ai da?

Sursa foto: Shutterstock/Copyright: Zholobov Vadim