Dar pe lângă aceste obiecte de bază mai sunt câteva lucruri extrem de utile, la care se gândeşte prea puţină lume, lucruri care îţi pot transforma vacanţa într-una confortabilă şi distractivă. Mai jos găsești o listă cu ce să nu uiți să iei cu tine când ești pe picior de plecare.

1. O sticlă de apă reutilizabilă

În vacanța de vară te expui des la soare și deoarece ești implicată mereu în diverse activități – înotat, un joc de cărți, un volei pe plajă – poate fi ușor să uiți să bei apă. Deshidratarea te va face să te simți obosită, fără chef și te poate expune și unor riscuri mai serioase, cum e insolația.

Pentru a fi mereu hidratată, optează pentru o sticlă de apă reutilizabilă pe care să o ai tot timpul cu tine în poșetă. Astfel vei reuși să economisești și bani: nu îți cumperi de fiecare dată când îți e sete o sticlă de jumătate de litru, ci cumperi bidoane mai mari pe care le ții în cameră și din care umpli sticla de câte ori ai nevoie.

În plus, faci un bine mediului, pentru că nu vei arunca foarte multe plastic la gunoi. Ai grijă să alegi o sticlă din sticlă, aluminiu sau inox, pentru ca apa ta să nu aibă gust de plastic încălzit atunci când ești cu ea la plajă.

2. Un uscător de păr

Când rezervi o cameră, de multe ori presupui că vei găsi un uscător la destinație. Poate nu vrei să stai cu părul ud când mergi la masă după o baie în mare sau poate vrei să îl îndrepți sau ondulezi pentru o seară de petrecere.

Multe hoteluri sau pensiuni sunt dotate cu un uscător, dar cel mai probabil nu va fi un model de calitate. Un uscător de păr care nu are trepte de reglare a temperaturii sau tratamente cu ioni îți poate arde părul deja sensibilizat de soare și de sarea din mare.

Dacă vrei să nu te întorci din vacanță cu un păr uscat și cu vârfuri despicate, trebuie să incluzi în bagajul tău și un uscător de păr. Alege unul care să ofere protecție împotriva supraîncălzirii, dar și o îngrijire cu ioni care are un efect anti-static și netezește cuticulele părului.

3. Lanternă

A avea o lanternă cu tine în vacanțe este în primul rând o măsură de siguranță, dar și de comoditate. Imaginează-ți următoarea situație: ești în drum spre hotelul sau pensiunea în care ești cazată și afară începe o furtună puternică. Firele de electricitate se rup și totul rămâne în beznă. Tu poți fi cea care salvează situația pentru prieteni sau familie dacă ai o lanternă care să le lumineze drumul spre casă prin locuri necunoscute.

Lanterna mai e utilă și dacă vrei să te plimbi pe plajă după lăsarea întunericului, să admiri marea și scoicile. Nu te poți baza mereu pe lumina de la telefon, aceasta poate să nu fie destul de puternică sau, în cel mai rău caz, dispozitivul ar putea rămâne fără baterie.

Nu uita să pui baterii noi în lanternă când pleci, dar să ai și unele de rezervă cu tine.

4. Un kit de prim ajutor

Trebuie să ai în vedere că oricând te poți zgâria într-o scoică, te pot bate pantofii sau te poate pișca un țânțar. Mai mult, poți chiar mânca ceva stricat și să te alegi cu o toxiinfecție alimentară. Iar în stațiunile de la mare e deseori greu să găsești o farmacie, și dacă o găsești prețurile vor fi mai mari decât în mod normal.

De aceea e bine să ai mereu un mic kit de prim ajutor după tine. Nimic complicat, doar câteva lucruri pe care le poți înghesui ușor în bagaj:

  • Substanță dezinfectantă, de exemplu betadină;
  • Pansamente;
  • Medicamente pentru dureri, rău de mașină, răceală și diaree;
  • Leucoplast pentru bătături;
  • Spray de protecție împotriva insectelor;
  • Soluție pentru mușcături de insecte.

5. Ceva de făcut pe plajă

Dacă plănuiești să stai multe ore pe plajă, vei avea nevoie de un mod de a petrece timpul. Mai ales dacă ai copii, aceștia se plictisesc repede și trebuie să le oferi opțiuni de distracție. Pentru ei, pune în bagaj o minge gonflabilă, lopeți și găletușe pentru nisip și poate chiar cărți de joc, dacă sunt mai mari.

Tu poți lua cu tine cartea pe care ai început-o acum câteva luni dar volumul mare de muncă te-a împiedicat să o termini. Mai poți include un ziar, o revistă sau doar un mp3 player, ca sa asculți melodiile preferate în timp ce lucrezi la un bronz strălucitor.

Dar pentru că vacanța este și despre a petrece timp cu prietenii sau cu familia ai grijă să incluzi în bagaj și un frisbee sau o minge de volei. Poți angrena toată familia la un joc de volei pe plajă și chiar dacă cei mici nu vor ști să joace, vor fi fericiți doar să fugă după minge.

Nu uita ca atunci când te întorci din vacanță să adaugi în bagaj și cadouri pentru prietenele tale. Cu siguranță se vor bucura că te-ai gândit la ele, indiferent de valoarea obiectului dăruit. O strategie bună este să lași un spațiu gol în bagaj când pleci spre destinația ta, ca să ai loc pentru ce vei cumpăra de acolo.

Când pleci în următoarea vacanță, folosește o foaie și un pix pentru a nota ce lucruri trebuie să te însoțească. Astfel, vei include în bagaj toate obiectele de care vei avea nevoie, inclusiv cele despre care ți-am spus mai sus.

Sursă foto: Shutterstock