Călătoriile pot presupune și un grad de stres, în anumite condiții. Pe cât posibil încearcă să nu-i deranjezi pe cei din jur de parcă lumea ar fi a ta.

Bunul simț nu trebuie să-ți lipsească indiferent de locul în care te afli, fie și în avion.

Apoi ar mai trebui să ai grijă la anumite detalii care îți pot afecta starea de sănătate. Gradul de igienă nu este ca cel de acasă.

1. Nu sta în picioarele goale în avion

În afara faptului că nimeni nu este dator să fie martorul unei asemenea experiențe, trebuie să iei în calcul și un  alt aspect la care nu te-ai gândit din prima.

Germenii sunt peste tot în acest mediu, iar faptul că pășești neîncălțat pe podeaua avionului nu este un lucru inspirat.

De ce ai vrea să te stresezi și mai tare, poate să ajungi și în cabinetul medical cu cine știe ce infecție microbiană?

2. Renunță la gheața din băutură

În urma unui studiu s-a dovedit că gheața din băuturi, în avion, nu este chiar cea mai sănătoasă.

Apa este ținută într-un container, iar timpul în care aceasta este folosită poate fi unul mai lung, astfel că anumite bacterii au timp să se dezvolte în interior.

Gheața este făcută din aceeași apă din container. Ai putea evita o posibilă neplăcere la stomac.

3. Nu sta numai pe scaun

Dacă ai de parcurs un drum mai lung, iar personalul de bord îți permite să te ridici de pe scaun pentru a face puțină mișcare nu ezita.

Pentru că ești la mare înălțime de sol există un risc mai mare de a face tromboza venoasă profundă, care se manifestă sub forma unor vene vizibile la nivelul picioarelor.

În acest caz este indicat ca la un interval de 1 oră să-ți miști puțin picioarele, să faci câțiva pași, chiar poți face exerciții și stând pe scaun aducând picioarele la piept.

Toate acestea pot preveni apariția acestei afecțiuni.

4. Nu atinge butonul de tragere a apei la toaletă

Asta nu înseamnă că nu trebuie să tragi apa după ce ai folosit toaleta, însă ar fi indicat să folosești un șervețel pentru a nu atinge locul cu mâna goală.

Eviți astfel contaminarea cu diverși microbi, locul fiind unul intens utilizat de numeroase persoane din toate colțurile lumii.

5. Nu adormi cu fața spre geam

Nu ai fi prima și singura persoană care adoarme pe scaun, cu fața spre geam.

Această poziție nu este tocmai indicată dacă stai să te gândești că și alții au mai făcut-o, ba chiar unii răciți, alții au strănutat, etc.

Chiar dacă și în avioane se face curat de personalul specializat, acest lucru nu înseamnă că este ca la tine acasă.

Cum să eviți neplăcerile

Pentru a preveni orice neplăcere și îmbolnăvire este indicat să atingi cât mai puține lucruri că mâinile goale, picioarele, etc.

Încearcă pe cât posibil să nu te atingi pe față, pe gură, la ochi, etc cu mâinile după ce ai luat contact cu mediul din avion.

Este mai sănătos să previi decât să tratezi orice afecțiune sau boală.

Și nu uita, niciodată să nu-ți fie rușine să anunți personalul de bord dacă nu te simți bine. Ei sunt antrenați pentru orice problemă neprevăzută.

Sursa foto