Însă oricât de bine ai stăpâni codul bunelor maniere, riști să greșești fără să îți dai măcar seama. Acest material detaliază toate situațiile jenante care pot fi provocate de invitații la o nuntă. Noi ne vom concentra însă pe situațiile acelea catastrofale, de care vei vrea să stai cât mai departe. Altfel, riști să strici o prietenie.

Încă este interzis să porți alb la nuntă

 Evită să porți o rochie albă, crem, perlă, coajă de ou sau orice altă culoare care se poate regăsi într-o rochie de mireasă. Aceste nuanțe sunt interzise pentru oricine altcineva în afară de mireasă. Dacă totuși le alegi, cu siguranță vei fi observată și ținută minte. Și nu în sens pozitiv. De ce ai face acest gest, când poți găsi la tot pasul o mulțime de rochii pentru nuntă din care să alegi modelul perfect, unul care să-ți pună în evidență și trupul, dar care să-ți garanteze și continuarea prieteniei cu mireasa?

Da, cadoul este obligatoriu

 Oricine ar fi mireasa – prietenă apropiată, colegă de birou etc. – cadoul este obligatoriu. Este un mod prin care le urezi mirilor noroc în căsnicie. Cadoul trebuie gândit în funcție de rolul pe care îl joci în nuntă, de locul unde are loc nunta, de cât de strânsă este prietenia ta cu mireasa sau de prețul meniului. Pentru a lua o decizie bună, te poți consulta inclusiv cu colegii de masă.

 Prezența la eveniment trebuie confirmată

 Chiar dacă mirii aleg invitații digitale în locul celor clasice, pentru a reduce impactul asupra mediului, tot trebuie să confirmi prezența la eveniment până la data indicată de cei care au făcut invitația. Iar dacă confirmi, este obligatoriu să ajungi la nuntă. Meniurile sunt comandate în funcție de numărul de invitați care și-au anunțat prezența la eveniment și e neplăcut să plătești pentru mâncare în plus.

 Nu abuza de tehnologie

 Rezistă tentației de a face poze non-stop pentru a le posta pe Facebook sau Instagram. Este neplăcut pentru cei din jur și vei strica bunul mers al lucrurilor. În plus, lumina blițului de la aparatul foto este extrem de neplăcută. Apoi, ia în considerare și că ar trebui să întrebi mireasa înainte să pui poze cu ea pe canale social media. Gândește-te că sunt momente pe care mirii s-ar putea să nu vrea să le împărtășească cu mii de oameni care nu au fost invitați la nuntă.

 Lasă comentariile la poarta… bisericii

 Poate crezi că aruncatul buchetului este un obicei desuet, poate nu îți plac culorile decorațiilor sau poate că ești de părere că ceremonia religioasă a fost prea lungă. Nu contează care sunt opiniile tale în această situație. O nuntă la care ești invitată nu este despre tine. Este momentul special dintre doi oameni care își leagă destinele. Lasă comentariile negative la ușă și nu strica cheful tuturor. La fel, încearcă să nu stai pe telefon toată noaptea, pentru că este o lipsă de respect față de ceilalți invitați.

 

Care sunt greșelile pe care le consideri de neiertat la o nuntă?

 

Sursă foto: Shutterstock.com