1.    Nasul nu minte nicioată
Ce observă prima dată oamenii când intră într-o casă? Ai ghicit! Mirosul. E suficient să tragi aer în piept când treci pragul unei case pentru a-ți da seama dacă este sau nu bine întreținută. Problema cu mirosurile neplăcute este că sunt cauzate de activități absolut necesare – gătit, depozitarea mâncării în cămară sau în frigider. Când gătești, mirosul se imprimă peste tot în bucătărie, de la perdea până la tapițeria scaunelor formând o mireasmă nu foarte plăcută.

Partea bună este că nu ai nevoie decât de o astfel de soluție, care îndepărtează mirosul chiar în timp ce gătești. Tu poți să faci mâncare liniștită în bucătărie, iar cei din casă nici măcar nu-și vor dea seama că li se pregătește un festin. În ceea ce privește mirosurile din frigider, bicarbonatul de sodiu este cea mai simplă metodă de a le îndepărta. Doar pune niște bicarbonat într-o ceșcuță și așaz-o în frigider. Schimbă-l o dată pe săptămână și gata, poți spune adio mirosului de mâncare ce răzbătea în toată bucătăria când deschideai frigiderul.

2.    Începe mereu de sus în jos
Când vine vorba despre curățenie, toate vrem trucuri rapide, care să ne facă să terminăm treburile în câteva minute. Adevărul este că nu există neapărat trucuri, ci doar moduri de organizare, care ajută la terminarea treburilor mai repede. Unul dintre ele este să începi mereu de sus în jos.
Multe persoane obișnuiesc să dea cu aspiratorul prima dată și apoi să șteargă praful, de exemplu. Ordinea corectă este, însă, curățarea rafturilor de sus și apoi ștergerea treptată a suprafețelor până se ajunge la podea. În felul acesta ești mai bine organizată și rezultatele te vor încânta mai mult, pentru că nu riști ca pe podeaua proaspăt ștearsă să se așeze praful pe care îl îndepărtezi tu ulterior de pe mobilă.

3.    Cu trei ingrediente cureți toată casa
O gospodină adevărată știe că nu are nevoie de dulapuri întregi de produse de curățare, fiecare pentru câte o suprafață. Adevărul este că aceste produse din supermarketuri sunt pline de ingrediente toxice și uneori degradează suprafețele. În casă poți face curat cu doar trei ingrediente – oțet, bicarbonat de sodiu și suc de lămâie.
Sucul de lămâie și bicarbonatul se pot folosi în bucătărie – pe tocător, în cuptor, pe chiuvetă, în vreme ce oțetul este numai bun pentru îndepărtarea murdăriei de pe cada și chiuveta de baie, dar și pentru a curăța frigiderul. Îți povesteam aici despre mai multe astfel de soluții, făcute în casă, prin care poți să cureți o mulțime de lucruri.

4.    Curățenia începe cu ordinea
O casă în care este dezordine nu este una în care să domnească armonia. Nu o spunem doar noi, ci chiar și chinezii experți în principiile Feng-Shui. Este limpede că nu poți să faci curățenie bine, dacă nu ai o casă ordonată și dacă locuința ta arată ca un depozit.
Donează sau aruncă lucrurile pe care nu le mai folosești și organizează foarte bine toată casa. Fiecare lucru trebuie să aibă locul lui, în așa fel încât atunci când îl cauți să nu fii nevoită să răscolești toată casa. Achiziționează-ți cutii de depozitare și aranjează lucrurile în așa fel încât să ai parte de mai mult spațiu în casă, va da senzația unei case mai mari și mai primitoare.
Știai lucrurile acestea? Ai ținut cont de ele până acum?

Sursa foto: Shutterstock