Atunci când copiii noștri sunt mici este ușor să îi țineți departe de rele, dar, pe măsură ce cresc, protecția poate deveni dificilă pentru părinți.

Sigur, putem spune nu la început, dar într-un anumit moment trebuie să ne echilibrăm dorința de a-i menține în siguranță și pregăti pentru viitor.

Este important și necesar să ne păstrăm copiii în siguranță și atunci când nu putem fi cu ei.

Provocările unei mame de fotomodel și cum să le faci față

4 lucruri despre abuzul sexual asupra copiilor pe care orice părinte trebuie să le știe

1. Importanța educației

Primul pas este educația. Copiii noștri trebuie să știe despre trupurile lor, despre sex, consimțământ și pradă sexuală.

Dar, mai presus de toate, trebuie să știe că pot veni la tine oricând, cu orice problemă, indiferent ce spune sau face altcineva.

Pradătorii sexuali se bazează pe naivitatea unui copil.

Ei se bazează pe jena legată de discuția despre sex și despre teama copilului nostru de a ne supăra sau de a ne pune în pericol.

Vor folosi orice minciună și amenințare din carte pentru a convinge un copil să-și păstreze abuzul în secret.

De aceea  trebuie să vorbim cu copii clar, cu încredere și în mod regulat.

2. Comunicarea între generații

Unii părinți evită educația sexuală cu convingerea greșită că acest lucru îi protejează nevinovăția și inocența copilului.

Problema cu această linie de gândire este că, dacă nu le vorbim despre sex, dăm posibilitatea prădătorilor să îi învețe

-„secrete grozave”

-„jocuri distractive” ‘

-„îmbrățișări speciale”.

Un prădător este mult mai puțin probabil să vizeze un copil care va folosi în mod confidențial cuvinte precum „penis” sau „vulva”.

Ei știu că copilul provine dintr-un mediu în care conversațiile factuale în jurul corpului nostru sunt puțin tabu.

Nu contestăm faptul că anumite cuvinte și conversații pot fi inconfortabile.

Amintiți-vă că, deși majoritatea dintre noi am asociat sexul cu rușinea la un anumit nivel.

Copilul nu cunoaște însemnătatea cuvintelor ca și un adult, dar este important să comunicați când aveți ocazia pe acest subiect.

Un părinte vitreg nu ar trebui să treacă peste aceste 8 limite în relația cu copilul partenerului

3. O carte cu imagini

O carte cu poze poate face diferența, deoarece cuvintele potrivite sunt în fața ta și pozele oferă explicațiile în locul tău.

Există cărți care se potrivesc fiecărei familii, de asemenea faceți-vă temele și cereți recomandări în grupurile de părinți care susțin valorile culturale, politice și religioase ale familiei.

Copiii nu să se simtă atât de jenați de un subiect, să îl evite și să nu discute cu părinții dacă au nevoie de ajutor.

Dar nu te opri la educația sexuală. Există o serie de cărți pe piață care abordează abuzul sexual asupra copiilor, în mod special fără a fi prea grafice sau înfricoșătoare.

Caz șocant în Rusia! O fetiță de 12 ani a fost violată în mod repetat de proprii ei părinți! Explicația lor e halucinantă

4. Nu înseamnă nu

Nu în ultimul rând, trebuie să-i învățăm pe copiii noștri despre consimțământ.

Ei trebuie să știe din timp să îl ceară și să îl respecte, dar trebuie să știe că nimeni nu ar trebui să le atingă corpul fără consimțământul lor.

Dacă vrem să ne asigurăm că nu pot fi niciodată manipulați într-un contact sexual nedorit, atunci trebuie să clarificăm faptul că dreptul lor de a se simți în siguranță și confortabil atrage sentimentele celeilalte persoane – chiar dacă acea altă persoană este bunica.

Când vine vorba de protecția copilului, nu există loc de scuze. Un adult va fi ofensat, dar trauma abuzului sexual durează o viață.

Crearea unor limite clare de consimțământ în jurul corpului nostru poate ajuta la prevenirea acestui lucru.

Atât cât ne-am dori, nu putem fi mereu cu copilul nostru, dar cu puțină pregătire îi putem da un scut de cunoaștere și încredere pentru a-l ajuta să se protejeze în viitor.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto