O echipă de psihologi și sociologi au chestionat 274 de cupluri căsătorite de mai mult de 10 ani. Cercetătorii au rămas uimiți de numărul mare al celor care spuneau că încă mai sunt îndrăgostiți. Ca urmare, au încercat să vadă care erau trăsăturile comune ale celor care au reușit să-și păstreze iubirea și fericirea pe termen lung.

Afecțiune fizică și viață sexuală

Nu este surprinzător că viața sexuală activă, dar și afecțiunea manifestată prin îmbrățișări și sărutări i-au făcut pe subiecți să se simtă mai mult timp îndrăgostiți. Aceste comportamente generează oxitocină, un hormon care determină atașamentul de o anumită persoană.

Concentrarea pe lucruri pozitive

A vedea partea bună a lucrurilor ajută întotdeauna și a te concentra pe calitățile partenerului și nu pe defecte, te face să ai o relație fericită mult mai mult timp. De multe ori, credem că nu suntem împliniți pentru că ne concentrăm pe ceea ce nu merge, în loc să apreciem ceea ce este bine.

Experiențe împărtășite

Soții care au mai multe activități și pasiuni comune se simt mai bine împreună și mai îndrăgostiți unul de celălalt. Nu te gândi doar la vacanțe. Cele mai fericite momente ale unei relații vin din lucruri mici, cum ar fi bucuria de a găti împreună, o discuție dimineață la cafea, a învăța împreună ceva nou sau a fi amândoi preocupați de spiritualitate.

Fericirea personală

Cei mai mulți consideră o relație te face fericit. Au și nu au dreptate. Dar cel mai bine reușesc să-și păstreze fericirea cuplurile ai căror membri au fost fericiți și înainte de a fi împreună. Contează și ca fiecare în parte să aibă grijă de el însuși. Dacă, de exemplu, îi place să înoate, să-și urmeze pasiunea – atâta doar să rămână suficient timp și pentru activități comune.

Sursa foto: shutterstock