Multe dintre ele sunt educative, îi ajută pe cei mici să lege prietenii mai ușor și să-și consume excesul de energie. Îți povestim în continuare despre câteva jocuri clasice și despre modul în care acestea dezvoltă abilități de care cei mici vor avea nevoie când vor crește.  

Lego

Piesele Lego pot fi asamblate în multe feluri pentru a construi diverse obiecte: clădiri, vehicule, roboți și chiar întreg universul celor mai îndrăgite filme sau desene animate. Compania daneză The Lego Group a început să realizeze piesele Lego în 1949, astăzi jucăriile produse fiind împărțite în mai multe categorii: Lego City, Lego Creator, Lego Ninjago, Lego Star Wars etc.

Deși pare a fi un joc simplu, Lego îi învață pe cei mici unele dintre cele mai importante lecții: să distingă formele și culorile, să își folosească creativitatea, să rezolve probleme bazându-se pe logică, să facă primii pași în lumea științei, să respecte regulile și să-și dezvolte răbdarea și perseverența.

Șotron

Banalul șotron este, de fapt, un joc care dezvoltă gândirea critică. Copiii trebuie să aleagă cea mai bună rută” pentru a parcurge întreg traseul desenat cu creta pe asfalt fără a pune însă piciorul în pătratul în care unul dintre jucători a aruncat o pietricică. Șotron este și un joc care îi poate ajuta pe copii să se orienteze mai ușor în spațiu.

De-a v-ați ascunselea

Unul dintre jocurile cunoscute de copiii din întreaga lume, de-a v-ați ascunselea, ca și jocurile de tip treasure hunt, îi învață pe cei mici să găsească soluții la cele mai dificile probleme și să se orienteze în spațiu. Cât de dificilă este sarcina fiecărui jucător depinde însă și de cât de bine au știut ceilalți jucători să se ascundă, ceea ce face ca jocul să fie educativ pentru toți cei implicați.

Lumina roșie, lumina verde

Un joc mai puțin popular la noi în țară, dar care poate fi învățat cu ușurință și care poate fi jucat oricând între părinți și copii, lumina roșie, lumina verde” presupune ca cei implicați să stea nemișcați cât mai mult timp – de fapt, să se miște fără a fi surprinși făcând asta. Este un joc care îi învață pe copii cât de importantă este răbdarea.   

Sursa foto: Shutterstock.com