Încrederea în sine

Nu este vorba de încreederea în partener, ci de încrederea în tine însăți și a lui în el însuși. Încrederea în sine atrage, unește și menține partnerii pe același drum. Și, astfel, relația rezistă în timp.

Oferă atât cât vrei să primești

Toate avem așteptări de la partenerii noștri. Și ne gândim ca, atunci când o să primim ceea ce ne dorim, vom da și noi ceea ce au ei nevoie. Dar este un raționament greșit. Pentru că așa vor gândi și ei și nimeni nu va mai face nimic. Iar frustrările nu vor pregeta să apară. Începe tu să dăruiești și vei vedea că el nu îți va rămâne dator. Dar, în niciun caz, nu contoriza: ”eu am făcut atât pentru tine, acum e rândul tău”…

Ascultarea, ca artă

Învață să asculți atunci când el vorbește. La începutul unei relații, îndrăgostiții fac asta, dar, apoi, rutina te face să nu mai auzi ce spune celălalt. Știi deja, iar în capul tău se desfășoară deja discursul pe care vrei să i-l ții tu. Oprește-te și ascultă, înțelege ce vrea să spună el și, apoi, vorbește și tu.

Răbdarea

Se spune că ”răbdarea e de aur” și cu ea ”treci marea”. Așa cum nici un copil nu crește într-o zi, nici o relație nu ajunge la maturitate în câteva luni. Nici obiceiurile lui rele nu se schimbă dintr-o dată și poate nu se vor schimba niciodată. De aceea, răbdarea este o armă absolut necesară dacă îți dorești o relație de durată.

Sursa foto: 123rf.com /dotshock