Valentin Pescaru, psihoterapeut și sexolog, observă că „din păcate, multe femei, dar și bărbați consideră că, după căsătorie nu mai este nevoie să facă nimic pentru a întreține interesul sexual al partenerului. Dar nimic nu vine de la sine într-o relație. Dacă vrem să primim ceea ce primeam la început trebuie să și dăruim ceea ce dăruiam la început.”

Nu uita să fii femeie

”Femeile, devenite soții și mame nu ar trebui să considere că ele nu mai contează ca persoane. Jertfa pentru ceilalți este minunată, dar ar trebui să își păstreze respectul de sine. În plus, o imagine plăcută, îngrijită, dar și o persoană care are propriile preocupări și interese este mai atrăgătoare. În multe cazuri, o soție care încearcă să-și păstreze feminitatea și autonomia stimulează bărbatul să fie mai responsabil și el de felul în care se comportă și arată”, spune sexologul adăugând că „există studii care arată că soții, după câțiva ani de căsătorie, încep să aibă o greutate corporală asemănătoare, pentru că stilul de viață al unuia îl influențează pe celălalt. Un bărbat a cărui parteneră se îngrijește va fi influențat să fie și el mai atent la felul în care arată, măcar de grijă să nu o piardă”.

Sportul te ajută

Un act sexual înseamnă o cantitate importantă de energie pe care organismul tău trebuie să o consume. Este necesar un efort fizic pentru ca lucrurile să funcționeze bine. Oboseala fizică, stresul, greutatea corporală în exces, circulație sangvină, respiratorii, depresia sunt doar câteva din situațiile care duc la scăderea apetitului erotic sau la dificultăți în realizarea actului. În fond, pentru reușită ai nevoie de o stare psihică bună (liniște, relaxare, excitare) la care se adaugă un organism sănătos, mai ales circulație sangvină bună”, spune specialistul. De aceea, sportul te ajută să te menții în formă. În tandem cu o alimentație sănătoasă nu doar că te vor face să te simți mai bine, dar îți vor îmbunătăți și viața intimă. În plus, în acele momente alungă grijile pe care le ai. Nu îți vei plăti ratele atunci și nici nu-ți vei rezolva conflictele de la serviciu. În schimb, vei fi absentă și nu te vei bucura de momentele tandre cu soțul tău.

Psiholog Valentin Pescaru,  Tel. 0745.074.845

Psiholog Valentin Pescaru, Tel. 0745.074.845

Practica te face perfectă

Am remarcat un aspect interesant, de multe ori neluat în seamă: viața sexuală se întreține, adică este nevoie de o anumită frecvență. Multe studii arată că, cu cât se întâmplă mai des, dorința sexuală crește și invers, cu cât numărul actelor scade, cu atât organismul se adaptează și distribuie energia și interesul în alte direcții. Frecvența recomandată este cuprinsă între unul și trei contacte pe săptămână pentru partenerii din grupa de vârstă 20-50 de ani. Chiar dacă așa stau lucrurile, nu trebuie să privim sexul doar ca pe un act fiziologic, ci și ca pe un factor psihologic și emoțional extrem de important pentru funcționarea ființei umane. Este baza unei relații frumoase, împlinite. Este un prilej de a păstra și strânge legătura cu persoana iubită, înseamnă maximum de siguranță și trăire intensă alături de partener”.