Trebuie să fii deschisă la compromisuri

O relație nu înseamnă doar să primești, ci și să dai. Dacă tu ești cea care nu dăruiește prea mult sau, din contră, ai resentimente față de el pentru că tu ești cea care se implică din tot sufletul, iar el deloc, atunci apar tot felul de probleme. Mulți cred, în mod eronat, că ”dragostea” îi va face să treacă peste orice și că, dacă celălalt îi iubește cu adevărat, atunci va face exact ce-i cer. Dar oamenii au fiecare personalitatea lor unică și fac ceea ce cred ei că este mai bine. Deci, ține minte că soțul tău va face și lucruri care nu îți convin, dar asta nu înseamnă că nu ține la tine. Va trebui să renunți la unele dorințe ale tale pe parcurs, la fel cum va face și el.

Comunicarea este foarte importantă

Relațiile se hrănesc prin comunicare. Dacă doi oameni nu pot găsi o cale de a-și spune unul altuia ceea ce simt, ce-și doresc, atunci căsnicia lor are slabe șanse de a supraviețui pe termen lung. Pentru a avea succes, cuplurile ar trebui să-și facă un obicei în a discuta sincer, deschis și direct. Aceasta înseamnă și că nu vei aștepta o ceartă ca să spui ce te nemulțumește, ci veți putea să rezolvați problema relaxat la o cafea.

Alegeți cu înțelepciune motivele de ceartă

După căsătorie sau după ce s-au mutat împreună, cuplurile tind să descopere diferențele mari dintre ei. De la ore de somn diferite și până la modul de a aranja vesela în dulap, de la modul cum văd relația cu părinții și cât de des vor să-i viziteze, până la neplăcutul obicei de al unuia (de obicei al bărbatului) de a-și arunca șosetele și lenjeria prin toată casa… Toate pot fi motive de conflict. Dacă până acum vedeați cât de mult vă asemănați în toate, cum vă place aceeași muzică și cât de multe afinități aveți, acesta e momentul în care descoperiți ce multe vă despart. Pregătește-te pentru acestă provocare alegând cu atenție ce contează cu adevărat pentru tine și pentru ce merită să te cerți. De exemplu, chiar merită să-ți verși nervii pentru că a uitat să pună capacul la pasta de dinți? Sau mai bine îți păstrezi energia pentru lucrurile care contează cu adevărat? Și îi vei spune doar ce într-adevăr ar trebui să schimbe și chiar nu poți să suporți.

Sursa foto: 123rf.com