Beneficiile clorofilei includ prevenirea anemiei și a abundenței de oxigen în organism.

Încărcată cu proprietăți antioxidante, exercită efecte benefice asupra diferitelor afecțiuni medicale cum ar fi cancerul, insomnia, afecțiunile dentare, sinuzita, pancreatita și pietrele la rinichi.

Ajută la coagularea normală a sângelui, vindecarea rănilor, menținerea echilibrului hormonal, dezodorizarea, detoxifierea organismului și promovarea sănătății digestive.

Are efecte de vindecare asupra condițiilor de oxidare și inflamatorii, cum ar fi artrita și fibromialgia.

Are proprietăți anti-îmbătrânire și antimicrobiene și ajută la întărirea sistemului imunitar al corpului.

Spirulina susține sănătatea organismului. Iată 7 motive să o consumi în fiecare zi

Beneficii ale clorofilei pentru organism

Ce este clorofila

Clorofila este un pigment verde prezent în plante care ajută la facilitarea absorbției de lumină de la soare.

Are capacitatea de a transforma această energie luminoasă într-o formă utilizabilă, care este utilizată pentru diferite procese.

Cel mai bun exemplu este fotosinteza, în virtutea căreia plantele verzi pregătesc propria lor hrană. Plantele stochează soarele și îl pun la dispoziție pentru consum.

De fapt, este motivul pentru culoarea sa verde și pigmentarea plantelor.

Există forme diferite de clorofilă care apar în mod natural, cum ar fi clorofila a și clorofila b.

Dintre acestea, cea mai importantă și mai largă formă prezentă în plante este clorofila a.

Clorofilina este un derivat al clorofilei și se obține din amestecul de săruri de sodiu și de cupru provenite din clorofilă.

În timp ce clorofila este solubilă în grăsimi, clorofilina este solubilă în apă și este, de asemenea, utilizată ca medicament alternativ.

Un fapt interesant despre clorofilă este că structura sa moleculară este similară cu cea a hemoglobinei, care este o parte critică a sângelui uman.

Singura excepție este atomul lor central care este fier pentru hemoglobină și magneziu pentru clorofilă.

Datorita acestei calitati unice, clorofila lichidă are aceeași funcție în organism ca și hemoglobina.

Vitamina K previne hemoragia la sugari. Află despre beneficiile acestei vitamine

Beneficii ale clorofilei -Valoarea nutritivă

Clorofila este o sursă bună de vitamine, cum ar fi vitamina A, C, E, K și betacaroten.

Este bogată în antioxidanți, minerale vitale precum magneziu, fier, potasiu, calciu și acizi grași esențiali.

20 de beneficii ale clorofilei pentru organism

Beneficiile pentru sănătate ale clorofilei includ capacitatea sa de a crește celulele roșii din sânge, de a preveni cancerul, îmbătrânirea și multe altele.

foto

1. Crește celulele roșii din sânge

Clorofila ajută la restaurarea și completarea celulelor roșii din sânge. Funcționează la nivel molecular și celular și are capacitatea de a ne regenera corpul.

Este bogat în enzime vii care ajută la curățarea sângelui și îmbunătățește capacitatea sa de a transporta mai mult oxigen.

Este un constructor de sânge și este, de asemenea, eficient împotriva anemiei care este cauzată de un deficit de globule roșii în organism.

2. Împiedică cancerul

Un studiu american sugerează că clorofila este eficientă împotriva cancerului de colon și stimulează inducerea apoptozei.

Oferă protecție împotriva unei game largi de agenți cancerigeni prezenți în aer, carne gătită și cereale.

Studiile au făcut evident faptul că ajută la limitarea absorbției gastrointestinale a toxinelor dăunătoare, de asemenea cunoscute sub numele de aflatoxină în organism.

Clorofila și clorofilina derivată a acesteia inhibă metabolismul acestor procarcinogeni, care pot afecta ADN-ul și, de asemenea, pot duce la cancer la ficat și la hepatită.

Studiile ulterioare efectuate în această privință au susținut efectele chimio-preventive ale clorofilei care atribuie proprietăților sale antimutagene.

O altă cercetare a demonstrat eficacitatea clorofilei dietetice ca un compus fitochimic în reducerea tumorigenesisului.

3. Proprietăți antioxidante

Un studiu publicat in Journal of Food Science afirma că clorofila are o capacitate puternică de antioxidanți împreună cu o cantitate semnificativă de vitamine esențiale.

Aceștia contribuie la neutralizarea moleculelor dăunătoare și la protejarea împotriva dezvoltării diferitelor boli și daune cauzate ca urmare a stresului oxidativ pentru care sunt responsabili radicalii liberi.

Spirulina nu ajută doar creierul. Iată cum ajută spirulina organismul

4. Tratamentul artritei

Într-un studiu inclus în Journal of Inflammation Research, proprietățile antiinflamatorii ale clorofilei se dovedesc a fi benefice pentru artrită.

Clorofila și derivații săi interferează cu creșterea inflamației induse de bacterii.

Această natură protectoare a clorofilei o face un ingredient puternic în prepararea fitomedicinei pentru tratarea afecțiunilor dureroase, cum ar fi fibromialgia și artrita.

5. Detoxifică corpul

Are calități purificatoare care ajută la detoxifierea organismului.

Există o abundență de oxigen și un flux sănătos de sânge în organism din cauza clorofilei. Acest lucru vă ajută să scapați de impuritățile și toxinele nocive.

Ea formează complexe cu mutageni și are capacitatea de a lega și îndepărta substanțele chimice toxice și metalele grele, cum ar fi mercurul din organism.

Acest lucru ajută la detoxifierea și revigorarea ficatului.

De asemenea, este eficient în reducerea efectelor dăunătoare ale radiațiilor și ajută la eliminarea pesticidelor și a depozitelor de medicamente din organism.

6. Întârzie îmbătrânirea

Clorofila ajută la combaterea efectelor îmbătrânirii și sprijină menținerea țesuturilor sănătoase, atribuind bogăției de antioxidanți și prezența magneziului.

Stimulează enzimele anti-îmbătrânire și încurajează pielea sănătoasă și tânără.

În plus, vitamina K prezentă în ea curăță și întinerește glandele suprarenale și îmbunătățește funcțiile suprarenale din organism.

7. Îmbunătățește sănătatea digestivă

Clorofila promovează digestia sănătoasă prin menținerea florei intestinale și stimularea mișcărilor intestinale.

Acționează ca un medicament natural pentru tractul intestinal și ajută la reînnoirea țesuturilor intestinale rănite.

Dietele care au deficit de legume verzi și includ carnea roșie majoră prezintă un risc crescut de tulburări ale colonului.

Conform cercetării, aceasta facilitează curățarea colonului prin inhibarea citotoxicității induse de hemia alimentară și prevenirea proliferării colonoizelor.

Este eficient în constipație și atenuează disconfortul cauzat de gaze.

Cum să întinerești 10 ani în 10 zile. Nu e greu, dar trebuie perseverență

8. Previne insomnia

Clorofila are un efect calmant asupra nervilor și ajută la reducerea simptomelor de insomnie, iritabilitate nervoasă și oboseală generală a corpului.

9. Proprietăți antimicrobiene

Are proprietăți antimicrobiene eficiente.

Studiile recente au arătat efectul de vindecare al soluției pe bază de clorofilă alcalină în combaterea unei afecțiuni numite Candida albicans.

Aceasta este o infecție cauzată de creșterea excesivă a unui tip de drojdie numită candida deja prezentă în cantități mici în corpul uman.

10. Îmbunătățește imunitatea

Ajută la întărirea pereților celulari și a sistemului imunitar general al organismului, care atribuie naturii sale alcaline.

Bacteriile anaerobe, care promovează dezvoltarea bolilor, nu pot supraviețui în mediul alcalin pe care îl oferă.

În același timp, este un oxigenator care încurajează capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor, de a crește nivelul de energie și de a accelera procesul de vindecare.

11. Combate respirația urât mirositoare

Clorofila este evaluată pentru proprietățile sale de dezodorizare.

Este un remediu eficient pentru combaterea respirației urât mirositoare și este utilizată în soluții de gură.

Scăderea sănătății digestive este una dintre principalele cauze ale respirației urât mirositoare.

Efectuează o acțiune dublă prin eliminarea mirosului din gură și gât și stimulează, de asemenea, sănătatea digestivă prin curățarea colonului și a sângelui.

Efectul de dezodorizare al clorofilei este de asemenea eficient în cazul rănilor.

Se administrează pe cale orală pacienților care suferă de colostomii și tulburări metabolice, cum ar fi trimethylaminuria, pentru a reduce mirosul fecal și urinar.

Cât de sigur este să consumi ceai verde în timpul alăptării

12. Viteză de vindecare

Studiile au arătat că utilizarea locală a soluțiilor de clorofilă este eficientă în tratarea rănilor și arsurilor expuse.

Ajută la reducerea inflamației locale, întărește țesuturile organismului, ajută la uciderea germenilor și îmbunătățește rezistența celulelor la infecții.

Împiedică dezvoltarea bacteriilor prin dezinfectarea mediului înconjurător și făcându-l ostil la creșterea bacteriilor și accelerează vindecarea.

Terapia cu clorofilă este, de asemenea, destul de eficientă în tratamentul ulcerelor cronice de varice ale piciorului.

13. Menține raportul acid-alcalin

Consumul de alimente bogate în clorofilă ajută la echilibrarea raportului acid-alcalin în organism. Magneziul prezent în ea este un mineral foarte alcalin.

Prin menținerea unei alcalinități corespunzătoare și a nivelului de oxigen în organism, aceasta împiedică dezvoltarea unui mediu înfloritor pentru creșterea agenților patogeni.

Magneziul prezent în el joacă un rol vital în menținerea sănătății cardiovasculare, precum și funcționarea rinichilor, mușchilor, ficatului și creierului.

foto

14. Întărește oasele

Ajută la formarea și menținerea oaselor puternice.

Atomul central al moleculei de clorofilă, adică magneziu, joacă un rol important în sănătatea osoasă împreună cu alți nutrienți esențiali, cum ar fi calciu și vitamina D.

De asemenea, contribuie la tonifierea musculară, contracția și relaxarea.

15. Tratamentul anemiei

Acesta conține vitamina K, care este vitală pentru coagularea normală a sângelui.

Aceasta este utilizată pentru tratamentul sângerărilor nazale și este prescrisă pentru femelele care suferă de afecțiuni anemice și hemoragie menstruală gravă.

6 metode de a reduce retenţia de apă din organism

16. Împiedică pietrele la rinichi

Ajută la prevenirea formării de pietre la rinichi.

Vitamina K prezentă în ea formează compuși esențiali în urină și ajută la reducerea creșterii cristalelor de oxalat de calciu.

17. Tratamentul sinuzitei

Este eficientă în tratamentul diferitelor infecții respiratorii și a altor afecțiuni precum frigul, rinita și sinuzita.

18. Echilibrează hormonii

Este benefică pentru menținerea echilibrului hormonal sexual atât la bărbați, cât și la femei.

Vitamina E prezentă în clorofilă ajută la stimularea producției de testosteron la bărbați și estrogen la femele.

19. Tratamentul pancreatitei

Clorofila este administrată intravenos de către personalul medical în tratamentul pancreatitei cronice.

Potrivit cercetărilor efectuate în această privință, aceasta ajută la ameliorarea febrei și la ameliorarea durerii abdominale și disconfortului cauzat de pancreatită, fără a provoca reacții adverse.

20. Îmbunătățește sănătatea orală

Ajută la tratarea problemelor dentare, cum ar fi piroorhea.

Se utilizează pentru vindecarea simptomelor infecțiilor orale și pentru calmarea gingiilor inflamate și sângerânde.

Utilizare culinară

Pe lângă consumul regulat, clorofila și clorofilina derivată din ea servesc ca aditiv alimentar și sunt utilizate pentru a furniza culoarea verde unei varietăți de alimente și băuturi.

Are un număr E înregistrat E141 și este cunoscut ca verde natural 3.

Alimente care previn bolile cardiovasculare recomandate de dr. farmacist Ovidiu Bojor

Surse naturale de clorofilă

Nu este foarte dificil să includem clorofila în dieta zilnică.

Aproape toate plantele verzi sunt bogate în clorofilă a și multe legume care fac parte din produsele alimentare conțin clorofilă a și clorofilă b.

Consumul de legume, cum ar fi arugula, iarba de grâu, praz, fasole verde și legume cu frunze verzi, cum ar fi pătrunjelul, varza, spanacul, oferă corpului clorofilă.

Alte surse sunt algele albastre-verzi, cum ar fi chlorella si spirulina.

Suprarafinarea alimentelor tinde să distrugă conținutul de clorofilă și magneziu.

Consumând legumele crude sau la abur sunt cele mai bune metode pentru a obține un beneficiu maxim.

Precauții

În ciuda utilizării clinice de mai mulți ani, efectele toxice ale clorofilei naturale în doze normale nu au fost cunoscute.

Cu toate acestea, aceasta poate provoca o anumită decolorare a limbii, a urinei sau a fecalelor atunci când este administrată pe cale orală.

S-ar putea, de asemenea, cauza senzație ușoară de arsură sau senzație de mâncărime la aplicarea locală.

În cazuri rare, supradozele pot duce la diaree, crampe abdominale și mișcări ale intestinului.

În astfel de circumstanțe, este recomandabil să se solicite intervenții medicale.

Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să se abțină de la utilizarea de clorofilă sau de clorofilină disponibile în comerț din cauza lipsei dovezilor privind siguranța.

Clorofila furnizează energia din soare sub formă concentrată în corpul nostru și este unul dintre cele mai utile substanțe nutritive prezente în jurul nostru.

Îmbunătățește nivelurile de energie și amplifică starea generală de bunăstare.

Beneficii ale clorofilei – în tratarea obezității

Este, de asemenea, benefic în tratarea obezității, diabetului, gastritei, hemoroizilor, astmului și afecțiunilor pielii, cum ar fi eczemă.

Ajută la vindecarea erupțiilor cutanate și la combaterea infecțiilor cutanate.

Consumul profilactic de clorofilă evită, de asemenea, efectele adverse ale intervenției chirurgicale și este recomandat să fie administrată înainte și după.

Conținutul de magneziu din acesta ajută la menținerea fluxului sanguin în organism și susține nivelurile normale ale tensiunii arteriale.

Pe ansamblu, aceasta îmbunătățește creșterea celulară și restabilește sănătatea și vivacitatea în organism.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto