Sarcina poate fi o fază copleșitoare în viața unei femei. Cu atât de multe schimbări în organism, o mamă va putea trece prin schimbări de dispoziție și alte probleme în timpul sarcinii.

În timp ce uleiurile esențiale ajută la liniștirea nervilor, există câteva dintre ele pe care ar fi mai bine să le evitați.

Utilizarea uleiurilor esențiale în timpul sarcinii este una dintre cele mai frecvente întrebări adresate de multe femei însărcinate.

Ei bine, înainte de a trece la lista de uleiuri pe care ar trebui să le eviți în timpul sarcinii, este mai bine să știți și motivele.

12 remedii naturale contra înțepăturilor de țânțari la copii

11 uleiuri esentiale pe care ar trebui să le eviți în sarcină

Primul trimestru de sarcină este considerat a fi cea mai delicată etapă.

Medicii și moașele vă pot avertiza despre alimentele permise și nepermise, produsele de curățat, precum și produsele de îngrijire a pielii.

În plus, specialiștii în aromaterapie sunt, de asemenea, preocupați de stadiul inițial al sarcinii, deoarece toxicitatea se poate manifesta sub forma defectelor structurale.

Cu toate acestea, este important să fii prudentă pe parcursul sarcinii pentru a evita ca defectele funcționale să evolueze în etapele ulterioare ale sarcinii.

În plus, este important să evitați și uleiurile esențiale în perioada de îngrijire medicală.

Acest lucru se datorează faptului că orice consumă o femeie intră în laptele matern.

Este cunoscut faptul că alimentele pe care le consumați pot afecta într-o mare măsură aroma laptelui matern.

Lista uleiurilor esențiale pe care trebuie să le evitați în timpul sarcinii și alăptării

Deși uleiurile esențiale conțin numeroase beneficii și formează o parte inevitabilă a rutinei zilnice a femeilor, există anumite uleiuri pe care ar fi bine să le eviți.

De altfel, chiar ierburile și uleiurile considerate sigure pentru utilizare trebuie folosite cu prudență în timpul sarcinii.

De exemplu, în loc să le aplicați direct pe corp, este mai bine să le folosiți în formă diluată folosind ulei de purtător.

1. Uleiul de migdale

Acest ulei este preparat din migdale amare, care pot crește riscul apariției defectelor congenitale la copii.

2. Camfor

Camforul se caracterizează printr-un miros puternic. Se utilizează într-o varietate de produse, de la stimulenți medicali până la lacuri industriale.

Proprietățile chimice și efectele secundare pot constitui un motiv de îngrijorare dacă sunteți gravidă sau alăptați.

Utilizarea excesivă a acestui ulei esențial poate descompune celulele roșii din sânge. Prin urmare, este mai bine să îl eviți.

3. Busuiocul

Deși remediile preparate folosind această frunză sunt considerate complet sigure, uleiul esențial poate provoca iritații și ar trebui, prin urmare, evitat în timpul sarcinii.

Uleiurile din plante. De ce este bine să le folosești

4. Lemon Basil

Acest ulei este sigur pentru utilizare în concentrații scăzute. Cu toate acestea, este mai bine să fii în siguranță decât să îți pară rău.

Acest ulei poate stimula un avort spontan și, prin urmare, este cel mai bine evitat.

5. Anasonul

Acest ulei esențial ar trebui evitat pentru conținutul de anetol din el. Acest element poate ridica nivelul de estrogen, care nu este bun în timpul sarcinii.

6. Mușețel

Acesta este un emenagog. Când se utilizează în timpul sarcinii, această plantă poate stimula fluxul sanguin în zona pelviană, precum și uterul, care poate duce la avort spontan.

7. Scorțișoară

Acest ulei esențial conține safrol care poate duce la afecțiuni renale sau hepatice la făt.

În plus, se crede, de asemenea, că uleiul esențial de scorțișoară poate declanșa contracții sau poate induce chiar și nașterea prematură.

8. Cuișoare

În general, utilizarea uleiului de cuisoare este considerată ca fiind complet sigură în timpul sarcinii.

Cu toate acestea, multe studii de cercetare susțin că uleiul poate provoca contractii, ceea ce duce la avort spontan.

Prin urmare, este mai bine să le evitați în timpul sarcinii. Cu toate acestea, puteți să cereți sfatul specialistului.

Greutatea în timpul sarcinii. Câte kilograme ar trebui să iei în cele 9 luni

9. Lavandă

Lavanda este considerată ca fiind unul dintre cele mai sigure uleiuri. În ciuda acestui fapt, nu se recomandă utilizarea în primele 20 de săptămâni de sarcină.

Chiar dacă acest ulei ajută femeile cu probleme menstruale, acestea pot avea efecte negative asupra femeilor însărcinate.

Este considerată ca un emenagog, adică poate induce fluxul menstrual, crescând astfel riscul de avort spontan.

10. Menta

Uleiul esential de mentă este de asemenea un emenagog și poate reduce lactația.

În plus, poate provoca o reacție alergică dacă sunteți alergic la mentol sau mentă.

Acest lucru poate deveni periculos dacă reacția este severă în timpul sarcinii. Prin urmare, evitați acest lucru în timpul perioadei de sarcină și alăptării.

Uleiul de oregano, antibiotic natural foarte eficient împotriva infecțiilor

11. Wintergreen (salcia de himalaya)

Acest ulei esențial conține un compus numit salicil metilic. Acest lucru poate afecta creșterea normală a fătului și poate provoca deformări grave.

Toate aceste uleiuri pot fi folosite în lampa de aromoterapie. Difuzarea acestora este o modalitate sigură de a le folosi.

Uleiurile esențiale, cum ar fi tămâia și lavanda, vă pot îmbunătăți starea de spirit, reducând în același timp nivelul stresului.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto