Berea este una dintre cele mai vechi și a treia băuturi cele mai consumate după apă și ceai.

Se prepară din cereale și conține anumite vitamine B, minerale, polifenoli și fibre.

Berea este o băutură alcoolică, iar cele mai multe băuturi alcoolice sunt considerate a fi dăunătoare sănătății, dar studii recente au indicat o direcție destul de diferită.

S-a constatat într-un studiu realizat de Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism că, dacă berea este consumată într-o cantitate adecvată, atunci este de fapt bună pentru sănătatea persoanei.

Cantitatea adecvată poate fi determinată de masa corpului, dar o băutură pentru o femeie și două pentru bărbați pe zi este o cantitate suficientă.

Beneficiile pentru sănătate variază de la scăderea riscului de deces la menținerea controlului BMI, dar cheia aici este… moderația.

Transformarea incredibilă a unei femei: A slăbit peste 30 de kilograme mâncând mai mult. Cum a procedat!

11 beneficii surprinzătoare pe care le are berea pentru femei

1. Vă poate proteja inima

Studiul a confirmat faptul că femeile care au un consum redus până la moderat al acestei băuturi alcoolice tind să aibă un risc redus de boli cardiovasculare. Același efect se regăsește și în vinul roșu.

Aceste două băuturi ating acest efect prin creșterea nivelului seric al HDL, de asemenea cunoscut sub numele de colesterol bun, și scăderea agresivității trombocitelor în sânge.

2. Un risc redus de deces

Toată lumea vrea o viață lungă și plină de viață, iar berea ar putea doar să vă ajute să obțineți acest lucru.

Într-o analiză a douăzeci și patru de studii s-a constatat că riscul de mortalitate de la toate cauzele a fost mai mare la femeile care au consumat excesiv sau nu au consumat bere deloc, în timp ce femeile care tind să aibă un aport moderat și constant de bere pe tot parcursul vieții lor tind să au un risc mai mic.

3. Reducerea riscului de accident vascular cerebral

Accidentul vascular cerebral este o moarte subită a celulelor cerebrale din cauza lipsei de oxigen, cauzată de blocarea fluxului sanguin sau ruptura unei artere în creier.

Este o problemă destul de serioasă și consumul de bere vă poate reduce riscul de a avea un accident vascular cerebral cu un procent de douăzeci până la patruzeci la sută.

4. Protecție împotriva diabetului de tip 2

Studiile recente sugerează că berea ar putea crește sensibilitatea la insulină, ar reduce rata secreției de insulină bazală și nivelurile mai scăzute de glucagon.

Prin producerea acelor efecte în organismul persoanei care consumă bere în mod regulat, aceasta îi protejează pe cei cu diabet tip 2.

Obezitatea la copii – 10 alimente care mențin sub control greutatea copiilor

5. Protejează articulațiile

Cu atâtea beneficii pentru sănătate, nu este o surpriză faptul că berea vă poate proteja împotriva artritei.

Într-un studiu recent s-a constatat că femeile care au consumat câteva băuturi pe săptămână timp de cel puțin zece ani au avut aproximativ jumătate din riscul de a dezvolta poliartrită reumatoidă.

Asta față de femeile care nu au consumat deloc sau care au consumat mai mult decât atât.

6. Ține creierul activ

În mod obișnuit, băuturile alcoolice se corelează cu un sistem lent de neuroni și cu creierul, dar acest lucru este chiar contrar celor descoperite în studiu.

Singura condiție fiind aceea că berea a fost consumată în cantități moderate.

Studiile au constatat diverse beneficii cognitive pentru cei care au băut în limitele lor de sănătate și unele dintre aceste beneficii au fost reduse

-riscul de Alzheimer

– risc redus de demență vasculară

– ameliorează retenția memoriei, etc.

7. Păstrează greutatea sub control

Un alt studiu încurajator a constatat că femeile care au băut moderat au luat mai puțin în greutate și au fost mai puțin susceptibile de a deveni obeze.

Studiul a pus pe o ipoteză interesantă că, poate, organismele femeilor care consumau băuturi pe termen lung tind să-și adapteze metabolismul în mod diferit la alcool.

Nectarinele previn anemia la copii. 10 beneficii pe care le au aceste fructe pentru copii și adulți

8. Rinichi sănătoși

Un studiu finlandez a constatat că femeile care tind să bea responsabil tind să aibă rinichii mai sănătoși decât femeile care nu beau deloc sau cei care beau prea mult.

Studiu a constatat, de asemenea, că consumul sănătos de alcool reduce riscul de a dezvolta pietre la rinichi cu 40%.

9. O digestie mai bună

După cum am menționat mai înainte, berea conține fibre care sunt extrem de bune pentru corp deoarece acestea ajută la digestia mai rapidă a alimentelor pe care le consumați.

Berea, în special cea neagră, care conține mai multe fibre, este extrem de bună.

10. Crește nivelul de vitamină B

Un studiu olandez a constatat că femeile care consumă bere în cantitatea corespunzătoare au avut un nivel de vitamina B6 cu 30% mai mare.

Aceste niveluri au fost aproape dublate față de cele găsite la femeile care au consumat vin.

Berea conține vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6 și un ajutor generos de vitamina B12, care este un factor antianemic care nu se găsește în multe alimente.

Vitamina B3 (niacina) – 8 beneficii pe care le are pentru organism

11. O piele mai sănătoasă

Berea conține anumite vitamine care ajută la regenerarea pielii și are un efect pozitiv asupra pigmentării pielii. Face pielea strălucitoare și previne apariția cheagurilor de sânge.

Câteva grupuri de oameni care nu ar trebui să bea deloc

-femeile însărcinate
– persoanele care suferă de anumite afecțiuni medicale
– indivizii aflați pe un fel de medicamente care ar putea avea o reacție proastă cu alcoolul
– minorii
– cei care au dificultăți în a-și limita consumul de alcool
– cei care suferă de un fel de dependență.

În plus, diverși profesioniști din domeniul sănătății și oameni de știință nu pot spune nimic cu certitudine atunci când vine vorba de acest subiect.

Cel mai bun pariu ar fi să consumați băuturile alcoolice într-o cantitate moderată și să nu vă îmbătați, chiar dacă acum aveți toate motivele să beți bere.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto