Alcoolismul este o boală spirituală, căci cu fiecare gură de băutură se consumă spiritul, iar demonii îi iau locul.

Distruge ființa umană până în cele mai ascunse unghere nebănuite, până o desființează.

Consumul ridicat de alcool atrage o serie de probleme precum deteriorarea sănătății, violența fizică și verbală, lipsa de discernământ, etc.

Prea puțini cer ajutorul unui specialist, al unei rude sau a persoanei dragi. Cele mai mai multe persoane care consumă alcool recunosc cu greutate că au o problemă serioasă.

Atunci când renunță la băutură, mulți subiecți ajung să observe mai multe lucruri decât au sperat. La propria persoană.

Ce trebuie să știi despre Alcoolism (abuzul de alcool)

10 lucruri pe care le realizează o persoană care renunță la alcool

1. O stare fizică bună

Prima îmbunătățire majoră, vizibilă, este îmbunătățirea stării de sănătate.

Acest lucru include scăderea în greutate, îmbunătățirea digestiei, energie, mai puțină oboseală, o piele mai curată, lipsa mahmurelii, a migrenelor sau greață.

2. Un somn mai bun

O persoană care renunță la băutură va avea un somn mai bun, se va odihni mai bine. Va adormi mai rapid.

3. Starea mentală îmbunătățită

O persoană care renunță la băutură va cunoaște o stare mentală mult mai bună.

Se vor diminua nivelurile de depresie, anxietate, va crește luciditatea, se va îmbunătăți memoria.

Cel care renunță la alcool se va putea concentra mai bine, va fi mai puțin stresat, va avea încredere în sine, va fi mai motivat, mai pozitiv.

4. Relații mai bune cu ceilalți

Rezultate remarcabile vor avea loc și în relațiile cu cei din jur. Vor empatiza mai ușor, vor vedea unde au greșit și îi vor putea ajuta pe alții în aceeași situație.

5. Economii

Cine dă mai puțini bani pe vicii nesănătoase, poate avea mai mulți bani în portofel.

Bani care vor putea ajuta la satisfacerea altor nevoi.

6. Mai prezenți…în prezent

O persoană care bea prea mult nu mai are noțiunea timpului. Pierde ritmul cotidian, evenimentele frumoase din familie, aniversările, etc.

Odată cu renunțarea la băutură va putea fi prezent la toate reuniunile de familie, aniversări și alte evenimente importante din familia sa.

7. Află răspuns pentru viciul său

O persoană care a renunțat la băutură are șansa de a afla pe pielea sa că a avut un viciu care nu i-a adus o prea mare satisfacție.

Nu trebuie să bei pentru a te simți bine în vreo împrejurare anume. Nu trebuie neapărat să bei pentru a socializa sau a te distra.

Iată de ce te enervează când cineva mestecă sau bea lângă tine

8. Se observă pe ei înșiși

Cum momentele de luciditate sunt prezente, omul care a renunțat la băutură se va redescoperi pe sine, cel de care jumătatea lui s-a îndrăgostit, cel care este un tată iubitor, un om apreciat.

Aspectele pozitive după ce ai renunțat la băutură sunt net superioare celor atunci când te afli căzut în patima alcoolului.

9. Probleme mai puține

După ce renunți la băutură începi să vezi viața cu alți ochi. Simți că renaști, vezi lucruri pe care le uitasei, uiți că viața poate fi frumoasă.

Băutura atrage după sine și apariția problemelor. Unii ajung să fure din casă pentru asta, să facă scandal, să ucidă chiar.

10. Nu ești un papă lapte dacă nu bei alcool

Mulți bărbați din jur susțin că nu ești un bărbat adevărat dacă nu bei alcool.

Poți bea ocazional, și chiar dacă nu o faci deloc nimic nu te face mai puțin bărbat. Dimpotrivă. Un om matur își cunoaște limitele întotdeauna, chiar dacă există oameni în jur care vor să impună altceva.

Îți punem la dispoziție un dicționar medical de boli, semne, simptome și metode de tratament, care să te ajute să afli mai multe despre corpul tău și despre modul în care el funcționează.

Sursa foto