Nu există minte și corp ca unități separate, independente. Corpul și mintea sunt legate indisolubil. Gândurile pe care le avem și activitatea minții determină sănătatea și expresia ADN-ului nostru. Iar cuvintele frumoase sau nu pe care le rostim ne influențează mai mult decât credem.

Cuvintele frumoase ne creează viitorul

Psihologul Laura-Maria Cojocaru, afirmă că viața înseamnă vibrație și frecvență. Nimic din tot ceea ce noi cunoaștem nu se odihnește, totul se mișcă, totul vibrează. “Baza fiecărei stări de spirit și a materiei, inclusiv a condițiilor de boală sau de sănătate, este starea lor primară de vibrație. Îmbunătățirea vibrației tale interioare, care este „punctul de atracție” pentru experiențele din viața ta, este cheia strălucirii, abundenței și bucuriei. Însăși viața pe care o trăim este o reflectare a propriei noastre esențe vibraționale. Ceea ce credem, simțim și vorbim, este ceea ce vom crea ca experiență concretă.

Cuvintele ne influențează viața

Baza pentru sănătatea noastră fizică este legată de energie. Cercetările în câmpurile energetice vibraționale au explodat în noua știință a epigeneticii. Informațiile colectate ne încurajează să abandonăm convingerile învechite că suntem victime ale codurilor genetice predeterminate. Acesta explică modul în care percepțiile asupra mediului nostru interior și exterior ne modelează biologia și comportamentul. În plus, ne fac stăpâni pe propriile noastre vieți.

Specialistul afirmă că fiecare cuvânt pe care îl rostim generează reacții neurochimice în creierul nostru. Acestea direcționează energia, gândurile și creează experiențe în conformitate cu imaginile și sentimentele care se potrivesc cu cuvintele. Receptorii ADN citesc acest câmp energetic în termeni de frecvențe și răspund în consecință comunicând celulelor noastre funcții comportamentale de instruire. Cum gândim, ce spunem și cum acționăm, determină modul în care ne percepem și trăim experiențele vieții. Putem alege conștient și proactiv să ne modelăm utilizarea cuvintelor și a propozițiilor la o frecvență vibrațională aliniată cu valori și principii de viață pozitive și îndreptate către evoluție, echilibru, iubire, acceptare, încredere etc.

Citește și: 5 moduri de a-ți exprima iubirea în cuplu

Limbajul creează noi realități

“Modelarea cuvintelor utilizate presupune un limbaj pentru a crea noi realități plăcute și este o abilitate ce poate fi învățată și îmbunătățită prin practică. Alegerea cuvintele utilizate ne poate schimba direcția vieții într-un moment și ne poate propulsa spre noi perspective. Realizarea faptului că starea noastră mentală vibrațională poate fi schimbată sau transmutată prin alegerea cuvintelor, ne permite să avem un cuvânt de spus asupra destinului nostru.

Vorbirea din inimă creează o cale directă de înaltă frecvență care ocolește ego-ul și merge direct în comportamentul nostru conștient. Alegând în mod conștient cele mai puternice cuvinte cu frecvențe mai mari, creem armonie, echilibru și bunăstare, iar experiențele noastre vor reflecta Bucurie și Prosperitate,” spune psihologul.

Restructurează propozițiile negative

”Propozițiile care conțin nu, nu pot, nu este, nu există, niciodată, nu o să, nu pot să, nu voi putea, nu ar trebui, nu aș putea, nu sunt capabil(ă,) pot fi restructurate folosind cuvinte pozitive, clare și de susținere. Astfel, promovează o frecvență care ne îmbunătățesc bunăstarea interioară. Acest lucru va încuraja comportamente armonioase și răspunsuri pozitive. Ne va transforma viața, dându-i un sens de împlinire și recunoștință”, declară psihologul Laura-Maria Cojocaru.

Citește și: Ce este programarea neuro-lingvistică

Cuvintele frumoase construiesc lumea

Stabilirea obiectivelor dorite, presupune doar jumătate din ecuație. Practicarea alegerii conștiente este cheia deblocării puterii noastre depline de manifestare. Schimbarea activă și conștientă a limbajului nostru comun de utilizare a cuvintelor va determina rezultatele dorite.

“Gândim, vorbim și scriem folosind cuvinte. Cuvintele sunt elementele de bază ale vieții noastre. Limbajul este incontestabil un cadou și, ca singură specie care are acest instrument la dispoziția noastră, avem responsabilitatea de a-l folosi în mod conștient. Este bine să alegem cuvinte frumoase care creează imaginea a ceea ce dorim să obținem în viață. Conștiința colectivă sau starea de conștientizare care ne conectează pe toți este determinată în primul rând de gândurile și energia noastră. Haosul pe care îl vedem din exterior are originile în mintea noastră și devine o realitate datorită acțiunilor pe care le-am întreprins în mod colectiv pe baza acestor gânduri. Când lucrăm împreună pentru a atinge un obiectiv comun și coexistăm mai degrabă decât să concurăm, lumea noastră se va schimba. Dacă ne dorim o lume mai bună, este important ca ea să înceapă cu adevărat cu noi înșine”, conchide psihologul Laura Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Sursa foto: 123rf.com