Când crești fără părinți, doza de iubire de care ai nevoie se triplează. Iar sufletul-percehe devine tot ce ai mai scump și sfânt pe lume. Lipsiţi de bucuria de a creşte alături de ambii părinţi, temători în urma unor eşecuri sentimentale, Cecilia şi Cristi simt abia acum ce înseamnă dragostea, unul în braţele celuilalt.

“E greu de spus dacă povestea noastră are un început. Totul a decurs de la sine, la fel ca în romanele de dragoste, unde soarta face ca două jumătăţi de suflet, menite să fie împreună, se regăsesc peste ani şi rămân unite pe viaţă.

Ce greu e când crești fără părinți

Soarta a vrut ca eu să rămân fără părinţi încă de mică. Mama s-a stins din viaţă pe când aveam doar 5 ani şi, tot de atunci, am rămas sub tutela bunicilor. Tata a murit ceva mai târziu. Din dorinţa de a mă feri de orice pericol, bunicii m-au protejat poate prea mult. Când crești fără părinți, nu ai alternative. Am crescut după rigorile altei generaţii. Nu pot spune că nu mi-a prins bine. Lor le datorez totul căci, din puţinul lor, nu pregetă nici acum să mă ajute aşa cum pot ei. Sunt mulţumiţi că au ajuns să trăiască bucuria de a mă vedea asistentă medicală la Spitalul Fundeni şi cred că singurul lor vis în ceea ce mă priveşte este să mă ştie aşezată la casa mea, alături de un soţ iubitor. Nici pentru Cristi nu a fost uşor. Dar are parte măcar de dragostea mamei, care a făcut eforturi extraordinare pentru ca el să nu resimtă lipsa tatălui şi să primească tot ceea ce avea nevoie.

Vara se nasc iubirile

Se apropia cu paşi repezi sfârşitul lui iulie 2004. Priveam amândoi trişti spre viitor pe atunci. Şi asta pentru că, ştim cu toţii, vara nu face altceva decât să răsucească cuţitul în rana din sufletul celor singuri, aflaţi în căutarea iubirii. Ne-am cunoscut într-un moment în care frica de noi eşecuri ne stăpânea şi ne lipsea curajul de a ne arunca într-o relaţie. Ne doream iubire necondiţionată, sinceră, pe viaţă. A fost deajuns o ieşire la un restaurant din Băneasa, ca să ne dăm seama că suntem făcuţi unul pentru celălalt. Tocmai atunci şi-a găsit şi maşina lui Cristi să nu mai pornească! Şi să mă fi văzut, la prima noastră întâlnire romantică, împingând la maşină… După exact 4 zile am plecat împreună la mare. Rămâne un mare mister pentru mine cum de au acceptat bunicii prima mea plecare de acasă, mai ales însoţită de un bărbat străin. Le-o fi plăcut de el, cred eu, atunci când a venit cu mine să le cerem permisiunea de a pleca în vacanţă. Au fost zile de neuitat şi greu de descris în cuvinte. Pentru prima dată în viaţă am privit marea cu alţi ochi şi lumea mi s-a părut întradevăr frumoasă.

Visând cu ochii deschişi

În toamna aceluiaşi an ne-am mutat împreună, în apartamentul mamei lui. Ne iubim mai mult decât atunci şi, cu siguranţă, mai puţin decât mâine, în ciuda greutăţilor. Între timp, Cristi şi-a înfiinţat propria firmă, iar eu lucrez şi pentru el. Asta ca să ne fie bine. Aşteptăm cu sufletul la gură ziua în care vom reuşi să ne mutăm la casa noastră, doar noi doi, pentru a ne putea oferi cel mai de preţ dar: o familie unită, armonioasă, fericită.”

Sursa foto: 123rf.com