„Oricât de mult am visat şi am sperat să trăiesc o iubire de basm, o viaţă îndestulată şi plină de bucurii, nici prin cap nu mi-ar fi trecut, în urmă cu 20 de ani, că voi primi cu mult mai mult. Şi totul a pornit de la o zi de toamnă târzie…

A fost odată, ca niciodată…

Deși era o zi noiembrie, afară era cald. Pomii se îmbrăcaseră de mult în veșminte arămii, iar acum se descotoroseau de frunze. Atmosfera invita la meditație, la plimbare prelungită. Mă întorceam spre casă de la serviciu. Aveam în mână o sacoşă și mergeam agale, ca să pot admira în voie peisajul deosebit. Deodată, aud claxonul unei mașini. A oprit în dreptul meu, şoferul a deschis portiera şi m-a întrebat dacă merg spre casă. I-am pus că da şi s-a oferit să mă ducă el. Ne știam de ani de zile, dar ne-am revăzut după foarte multă vreme. Nici nu mi-aș fi imaginat vreodată că Gigi își va apleca privirea asupra mea. Din vorbă-n vorbă, am ajuns în faţa casei mele. Mi-a propus o revedere, la o cafea eventual, am schimbat numerele de telefon și a rămas să ne auzim.

Și pomii știu să ningă

Când am ajuns în casă, mi-am dat seama că emoțiile m-au toropit. Am început să țopăi ca o fetișcană, deși nu mai aveam de mult 20 de ani. El, Gigi, fusese prima mea dragoste secretă de adolescentă. Era admirat de toate fetele și avea de unde alege. Pe atunci, nici nu îndrăzneam să mă gândesc că mă pot apropia de el mai mult decât ca și colegă de clasă. Am terminat școala și fiecare a pornit pe drumul său. Am aflat, după ani de zile, că s-a căsătorit. Și eu am făcut nuntă…

Numai că, niciunul dintre noi nu a avut noroc. Pe el l-a părăsit soția, la numai 3 ani după nuntă, iar eu am rămas văduvă de foarte tânără. Când ne-am revăzut, eram deja fiecare la a doua tinerețe. A doua zi, am primit telefon de la Gigi. Când i-am auzit vocea, am tresărit de emoție. Și am acceptat imediat invitația lui în oraș. Era o zi perfectă. Nu adia nicio boare de vânt. Ne-am aşezat pe o bancă, în parc, şi am început să depănăm amintiri. Deodată, s-a iscat un vânt puternic.

Crengile se legănau și frunzele se scuturau peste noi. Ningea cu frunze deasupra noastră. Era ca-ntr-un film de dragoste. Atunci, el mi-a trecut mâna prin păr, m-a strâns cu putere la piept şi mi-a zis: „tu ești mireasa sufletului meu în toamna vieții”. Și, din clipa aceea, am început să-l iubesc cu toată ființa mea.

Un suflet curat aduce iubirea la majorat

Şi au trecut de atunci 21 de ani. Gigi a rămas a acelaşi om deosebit, pe care-l iubesc din adâncul ființei mele. Ne-am căsătorit exact la un an după revederea noastră, în altă zi superbă de toamnă. Nici nu pot descrie în cuvinte cât de mândri eram amândoi că ne aveam unul pe celălalt. Şi am ajuns acum să ne iubim poate chiar mai mult decât la început. Ce ne putem dori mai mult? Doar sănătate şi încă multe alte clipe fericite alături de cei dragi. Căci uşa casei noastre le este deschisă tuturor. Petrecem momente de neuitat împreună cu rudele şi prietenii, în jurul meselor întinse şi pline de bunătăţi.”

Un suflet curat înfrumuseţează pe oricine.

Sursa foto: 123rf.com