Un primar de 65 de ani din Brazilia a fost criticat recent după ce s-a aflat că s-a căsătorit cu o fată de doar 16 ani. Hissam Hussein Dehaini s-a însurat cu Kauane Rode Dehaini pe 15 aprilie, la patru zile după ce aceasta a împlinit 16 ani. Primarul, care a fost căsătorit de șase ori, a numit-o pe mama celei mai recente soții, Marilene Rode, ca secretară la departamentul de Cultură și Turism. Numirea a venit cu doar câteva zile înainte de cununia civilă. Proaspăta soacră a primarului a primit și o mărire de salariu de 1500 de dolari odată cu noua ei funcție.

Mama și mătușa proaspetei soții, angajate de primar

Marilene Rode
Marilene Rode, mama miresei de 16 ani. Foto: Facebook Marilene Rode

Și mătușa fetei, Elizangela Rode, era secretară într-un alt departament al primăriei, din octombrie 2022. În cele din urmă, primarul le-a concediat pe mamă și mătușă. Procurorii din regiune au anunțat că cercetează dacă acesta și-a folosit influența de funcționar public pentru a angaja membri ai familiei în funcții guvernamentale.

Într-un comunicat de presă, primăria a apărat angajarea mamei noii soții a primarului. „Funcționara în cauză îndeplinește condițiile necesare exercitării funcției, având o experiență de 26 de ani în serviciul public”.

Hissam Hussein Dehaini și Kauane Rode, într-un colaj publicat de tânără pe Instagram

Potrivit publicației braziliene G1, citată de Daily Mail, Marilene Rode a fost angajată la primărie din august 2021, când a fost numită consilier al secretarului municipal. Opt zile mai târziu a primit o promovare și a devenit asistenta lui Hissam Hussein Dehaini. Promovările au continuat până acum câteva zile.

Primarul căsătorit cu o adolescentă, un personaj controversat

Primarul, aflat la al doilea său mandat, a fost criticat pentru practicile sale de angajare și în primul mandat. Și atunci a numit membri ai familiei soției sale de la acea vreme în funcții guvernamentale. În 2019, Organizația Societății Civile de Interes Public l-a investigat pentru că a numit mai mulți membri ai familiei, inclusiv pe soția de atunci și pe cele două fiice, în administrația orașului. La acel moment, investigația l-a scutit de orice vină. Prin Constituția federală, funcționarii publici nu pot numi, angaja sau favoriza membri ai familiei și rude în funcții de putere publică.

Cu peste 20 de ani în urmă, în anul 2000, Dehaini a fost arestat ca parte a unei anchete privind traficul de droguri. Procurorii au susținut atunci că acesta proteja traficanții de droguri și mituia polițiștii pentru protecție. Nu a fost condamnat pentru niciuna dintre acuzații.

Pozele și povestea au fost publicate de jurnaliștii de la Daily Mail

Hissam Hussein Dehaini, tată a 16 copii, a fost căsătorit de șase ori. Prima dată s-a însurat în 1980. Are afaceri în sectorul hotelier și al benzinăriilor. Este milionar, deține mașini de lux, un elicopter și mai multe locuințe. Nunta cu adolescenta a fost posibilă imediat după ce aceasta a împlinit 16 ani, vârstă care-i permite să se căsătorească, însă numai cu acordul reprezentantului legal.

Citește și: „Am crezut că am pietre la rinichi. Era, de fapt, un copil”

Citește și: La 37 de ani, are 5 copii și 4 nepoți: „Sunt în mod constant luată drept mama nepoților mei, iar unii cred că sunt prietena sau sora fiicei mele”