Weekendul trecut, Sasha, un pui de pit bull de numai 8 luni, și-a alertat familia care dormea, neștiind că în casă izbucnise un incendiu. Ca niciodată, fusese lăsat peste noapte afara. Când a simțit miros de fum, câinele a început să latre puternic, fără oprire, și să sară pe ușă pentru a atrage atenția stăpânei sale, Nana Chaichanhda, din Stockton, California. Și acesta, și cei trei copii ai ei dormeau duși.

Când s-a ridicat să deschidă ușa, pentru a vedea ce e cu Sasha, câinele a năvălit în apartament și a fugit glonț către camera celui mai mic dintre copii. Înainte ca stăpâna sa să realizeze ce se întâmpla, Sasha deja apucase bebelușul de 7 luni de pampers și îl trăgea cu putere pentru a-l scoate din încăpere.

”Îi datorez totul!”

Ulterior, după ce a scăpat din casa care ardea, Nana a povestit că nu o miră comportamentul câinelui, pentru că din momentul în care Sasha și fiica ei, Masailah, s-au întâlnit, legătura a fost foatre puternică.

Grație curajului câinelui, nimeni nu a fost rănit. Și ceilalți doi copii ai femeii, un băiat de 9 ani și o fetiță de 8 ani, sunt teferi.

”Îi datorez totul. Dacă nu era ea, aș fi fost și acum în pat, iar lucrurile ar fi putut lua o turnură foarte rea”, a povestit femeia după ce a reușit să iasă din apartamentul în flăcări.

În prezent, femeia și cei trei copii ai săi stau la o rudă, dar viitorul se arată prea roz, pentru că, practic, au rămas fără adăpost. Pentru că nu are unde să se mute, a fost deschis un cont pentru donații.

Vezi și Galerie:Acesta este cel mai deștept câine. Uite ce a făcut după ce a văzut că oamenii cumpărau dulciuri cu bani!

Citește și: