„În urmă cu mulți ani, pe când mă aflam în satul unde tatăl meu slujea ca preot, nici nu îndrăzneam să mă gândesc la ce surprize frumoase avea să-mi rezerve viitorul. Dar, atunci, am cunoscut un om deosebit. Destinul ne-a intersectat căile vieții. Din nefericire, tata s-a stins, în urma unei boli grele. Totuși, băiatul pe care l-am întâlnit în acea perioadă mi-a rămas în inimă.

Când simți fluturași în stomac…

Mi-e aproape imposibil să descriu în cuvinte ce am simțit când Daniel m-a atins pe mână prima dată. Desi eram încă o copilă, o voce interioară mi-a șoptit atunci că, într-o zi, noi doi vom fi împreună. Nici până atunci și nici de atunci încolo nu am mai simțit așa ceva pentru cineva. Multă vreme m-am întrebat de ce inima mea a reacționat așa. Apoi, revenind la realitate, îmi spuneam că sunt doar o visătoare. Căci așa ceva era imposibil să se întâmple. Așa s-au scurs 4 ani de frământări și gânduri, cu toate că, în tot acest răstimp, nu ne-am mai revăzut.

Dar, într-o zi, l-am zărit în orașul unde locuiam. Inima mea a tresărit și a început să bată mai intens. Cu greu mă puteam apropia de el, căci aveam senzația că îmi sare inima din piept! Pe când mă aflam la o bună prietenă și vorbeam despre el, ea m-a provocat la un pariu. Era foarte sigură că eu nu voi avea curajul să-l abordez. Și că nu voi avea șansa de a avea o relație. Așa că un pariu copilăresc a devenit scuza perfectă pentru a mă apropia de Daniel. Am facut rost de numărul lui de telefon și… acesta a fost începutul.

Dumnezeu împlinește dorințele

Au urmat convorbiri telefonice, mesaje… Mi-am dat seama că eram îndrăgostită peste măsură. A venit și ziua în care ne-am întâlnit. Deși mă privea ca pe o bună amică, eu mă încăpățânam să nu renunț la el. Am început să mă rog în fața Celui de Sus, chiar dacă nu mă număram printre credincioșii împătimiți. Deși am fost crescută în spiritul credinței, nu mă apropiasem foarte mult de Dumnezeu până atunci. Aș fi ipocrită să spun că nu am plâns pentru el. Totuși, orgoliul nu mă lăsa să recunosc deschis în fața celor dragi adevăratele mele sentimente pentru Daniel.

Într-o seară, pe când încercam să adorm, cu lacrimi în ochi, gândindu-mă la el, a apărut în cameră un om îmbrăcat în alb, cu aripi. Înspăimântată, am tras plapuma pe cap. Omul-înger mi-a spus blajin: „Nu mai plânge! Mâine totul se va rezolva!” și a dispărut. La ora 1 noaptea, am primit mesaje de la Daniel! Am trăit o bucurie imensă. Nu-mi venea să cred.

Un pariu naște surprize

Pentru că altfel mi-ar fi fost mai greu să mă exprim, am început să-i arăt dragostea mea lui Daniel prin gesturi. I-am făcut declarații de dragoste mai puțin obișnuite. I-am scris „te iubesc” cu rujul pe mașină, am lipit pe mașină nenumărate bilețele de amor, i-am scris pe cearșaf, i-am strecurat bilețele în buzunare… Treptat, a ajuns să mă iubească la fel de mult și chiar să îmi spună asta. S-a transformat în prințul mult așteptat și chiar mai mult. A sosit și clipa în care mi-a cerut să fiu a lui pentru totdeauna.

Stăteam la masă amândoi și, dintr-o dată, s-a așezat în genunchi lângă mine și mi-a spus că ar vrea să-devin soție. Plină de emoție și de bucurie, i-am replicat: „dacă nu mă lași să mănânc, s-ar putea să mă răzgândesc.” Am izbucnit în râs, ne-am îmbrățișat și… pe 17 octombrie, ne-am unit destinele în fața lui Dumnezeu. A fost cea mai frumoasă zi! După 5 ani de peripeții, în care nu am povestit nimănui cum a început de fapt relația mea cu omul iubit, m-am hotărât acum să mă destăinui. Căci fiecare merită să încerce să facă primul pas. Dragostea îți dă puteri nebănuite și acesta e unul dintre motivele pentru care eu îl iubesc nespus pe soțul meu, Daniel.”

Sursa foto: 123rf.com