În urmă cu câteva luni, Nano Salguero, originar din Alejo Ledesma, un oraș argentinian aflat la 333 de kilometri de capitala regionalo Cordoba, a fost diagnosticat cu cancer de colon. A fost imediat trimis la Cordoba, pentru operație de urgență. Cel care l-a operat a fost dr. Paul Lada, un medic chirurg oncolog, cu 42 de ani de experiență.

Din fericire, operația lui Nano (de 33 de ani), deși una dificilă, a fost un succes, iar pacientul se află în prezent în faza de recuperare. A simțit însă că trebuie să-i mulțumească într-un fel medicului pentru că i-a salvat viața. Prin urmare, și-a tatuat pe spate chipul medicului și clădirea spitalului unde a fost operat.

”Practic, el mi-a salvat viața”, a explicat Nano gestul, menționând că încă are dureri, dar că e normal după o astfel de operație. ”Am intrat în spital în cel mai rău moment al vieții mele și am ieși în cel mai bun”, a mai spus Nano.

Pacientul a mai explicat că tatuajul se dorește a fi nu doar un omagiu adus talentului și dedicării medicului, dar și calității de om a doctorului. Nano spune că nu e moment pe parcursul interacțiunii sale cu medicul în care să nu fi simțit căldura acestuia, să nu fi simțit că acesta își face meseria cu dragoste și dedicare.

Nici măcar nu l-a anunțat pe medic ce avea de gând să facă. Abia după ce tatuajul și-a găsit locul pe spatele său, i-a trimis medicului o fotografie.

Cât despre medic, e de înțeles susprinderea sa. Acesta a declarat că nimeni, niciodată, nu a făcut pentru el ceva asemănător. Mai mult, cu modestie a spus că nu doar el e răspunzător pentru că Nano a învins cancerul, ci întreaga echipă care lucrează în spital.

Vezi și Emoționant! Uite cum un câine salvează un alt câine | VIDEO

Citește și: