Bărbatul în vârstă de 65 de ani, despre care mulți pot crede că reprezintă încă un pericol pentru cei din jur, și pe bună dreptate, va fi plasat sub supraveghere electronică pentru o perioadă de probă de doi ani, după care va fi supus timp de zece ani, măsurilor de asistenţă şi de control.

O viață cu poliția mereu pe urmele sale, dar o pedeapsă prea mică pentru actele săvârșite, crime în adevăratul sens al cuvântului.

Lăsând la o parte sângele cu care e scrisă povestea lui de viață, sânge pe care îl va purta tot timpul pe mâini, povestea sa a inspirat atât literatura, cât și cinematografia. E geru de crezut că un om poate ajunge să procedeze așa cum a făcut el.

15 ani de minciuni extreme

Concret, Jean-Claude Romand nu a reușit să intre la facultatea de medicină, dar asta nu l-a oprit să-i păcălească pe toți cei apropiați că lucrurile stau altfel. A mers atât de departe încât, timp de 15 ani, a susținut că este medic și cercetător al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) la Geneva.

În tot acest timp, căsătorit și tată a doi copii, și-a întreținut familia prin înșelăciune. Mai mult, la un moment dat chiar și-a mințit părinții și prietenii că le va depune economiile în Elveția.

La un moment dat, însă, a fost încolțit de debitori, unii dintre ei descoperind înșelăciunile. Falsul medic, atunci în vârstă de 38 de ani, nu a văzut altă cale de a ieși din această situație decât să-și ucidă familia.

Și-a ucis soția cu făcălețul, pe copii i-a împușcat din spate. Și-a omorât și părinții

În dimineața zilei de 9 ianuarie 1993, și-a omorât soția cu un făcăleț, chiar acasă, după care și-a împușcat din spate fetița de 7 ani și fiul de 5 ani.

Nu s-a oprit aici. Și-a ucis și părinții, trâgând mai multe focuri de armă, pentru a se asigura că și-au dat și ultima suflare.

A luat apoi mai multe barbiturice și a incendiat clădirea. A fost găsit de pompieri inconștient, dar în viață.

Vezi și Șocant! Câștigătorul unui îndrăgit show culinar de la noi a fost condamnat la 10 ani de închisoare. A ucis cu sânge rece o femeie

Citește și: