Sora sa s-a îmbolnăvit de cancer. ”Pentru mine, a fi obez a fost o alegere. Dar cum puteam, oare, să mănânc eventual până ce aveam să mor, când biata mea soră se lupta pentru viața ei?”, declară bărbatul acum, după ce a slăbit 57 de kilograme.

”Când sora mea a fost diagnosticată cu o formă agresivă, rară, de cancer, am decis să-mi schimb viața”, mai povestește bărbatul. În cazul său, doar o astfel de întâmplare nefericită putea să declanșeze o schimbare. A realizat atunci că sora lui făcea orice ca să trăiască, pe când el parcă era într-o cursă contracronometru spre moarte. 

Avea 30 de ani atunci, în 2016, și deja fusese diagnosticat cu hipertensiune, colesterol crescut, diabet, apnee de somn, ficat gras și multe altele. Practic, era o bombă cu ceas.

În cazul său, obezitatea se instalase pe fondul mâncatului emoțional din ultimii ani. Își pierduse tatăl, iar anii de facultate și rezidențiat nu fuseseră deloc simpli. ”Îndată ce am decis să nu mai mănânc nesănătos, totul a mers ceas”, mai povestește el.

A slăbit pentru cei doi nepoți

”Cu cât starea surorii mele se înrăutățea, cu atât eram mai motivat să mănânc sănătos, pentru că știam că nepoții mei, Sophia, de 7 ani, și Henry, de 3 ani, vor avea nevoie ca eu să fiu în cea mai bună formă.

Din păcate, însă, sora lui a murit în vara anului următor. Chiar avea nevoie să fie în cea mai bună formă, pentru că, brusc, în grija sa ajungeau doi copii mici.

Cât despre regimul său de slăbire, acesta a avut la bază o dietă pe bază de fructe, legume, nuci, carne de pui, curcan, pește, ouă, iaurt fără grăsimi, ulei de măsline, oțet balsamic, condimente.

”Dacă ceva nu era pe listă, nu mâncam”, povestește dr. Gendreau.

 

View this post on Instagram

 

The next time you’re feeling a lack of inspiration to lose weight, please refer to these extremely embarrassing photos of me in a bathing suit… ??‍♂️????‍♂️ #beforeandafter #weightloss #fitness #nutrition #healthylifestyle #wholefoods #eatclean #doctor #obesetobeast #thinspiration

A post shared by Kevin Gendreau, MD (@kevingendreau) on

Dietă și post intermitent

Când a început să nu mai dea jos kilograme, în așa-zisa fază de plateau, a adoptat o altă strategie. Mânca doar în intervalul 12.00 – 20.00, după care se limita la cafea neagră, apă și ceai negru. ”Postul intermitent funcționează, pentru că limitează în mod natural numărul caloriilor ingerate, în timp ce sensibilitatea la insulină se îmbunătățește”.

Dieta a funcționat excelent în cazul său, fiind un om schimbat. Așa a ajuns să o recomande și pacienților săi care aveau nevoie să slăbească, pentru a nu se instala diabetul.

Totuși, medicul atenționează că postul intermitent este sigur pentru majoritatea oamenilor, dar nu pentru toți. Înainte de a începe o astfel de cură, spune el, ar trebui ca pacienții să discute cu medicul lor.

Vezi și A slăbit atât de mult, încât nimeni nu o mai recunoaște. Peste 60 de kilograme într-un an! Iată cum | GALERIE FOTO

Citește și: