Rainer Schimpf, de 51 de ani, care de 15 ani imortalizează natura, se afla împreună colegi de-ai săi, tot fotografi, în largul unui port din Africa de Sud. Acolo, anual, în această perioadă, are loc cea mai mare migrație a sardinelor din emisfera sudică.

Venise să imortalizeze momentul, știind că din peisaj vor face parte și balene, delfini și alte viețuitoare acvatice, care fac echipă pentru a-și asigura un prânz copios. Ra o ocazie unică pentru a face fotografii.

Numai că, pe nepusă masă, a fost ”aspirat” în gura unei balene de 14 – 15 metri, care se hrănea. Cel mai probabil aceasta nu-l văzuse sau îl confundase cu un delfin.

Deodată s-a făcut întuneric

„În momentul următor s-a făcut întuneric și am simțit presiune pe șold”, își amintește el. Știa că trebuia să rămână calm și chiar asta a făcut. A respirat profund, știind că balena avea să-l elibereze la un moment dat. Și asta s-a întâmplat în scurt timp.

Bărbatul a ieșit buimac la suprafață și prima sa întrebare, către colegii săi, a fost dacă aceștia au surprins momentul. Da, totul era pe cameră și în fotografii.

„Balenele nu mănâncă oameni. Nu a fost un atac, nu a fost vina balenei. Sunt foarte sensibile. Sunt giganți delicați, a fost doar un accident”, declară fotograful.

Și acesta are dreptate, spun biologii. Cel mai probabil balena, care se apropia cu gura deschisă, nu l-a văzut, pentru că avea un câmp vizual micșorat.

În plus, fizic era imposibil ca bărbatul să fie mâncat, din moment ce balenele din această specie, Balaenoptera edeni edeni, au un esofag foarte strâmt, nu mai mare decât o minge de baschet, și nici dinți.

Vezi și Povestea tristă a unei balene. Ce a făcut pentru puiul ei e înduioșător!

Citește și: