„Sunt atât de fericită, încât trebuia neapărat să-mi împart bucuria cu voi. Pot să mă consider cu mândrie „părinte” adoptiv pentru mulţi pomişori, copaci şi flori. Sunt o mamă foarte mândră de „copiii” ei. Dar acum mă voi opri la unul dintre ei, un copăcel.

Rămurelele vorbesc

La inceput, am crezut că-mi joacă razele arzătoare ale soarelui vreo festă. Apoi, apropiindu-mă mai mult, am observat câteva floricele roz. Vedenii nu aveam, căci am testat pe propria-mi piele să văd dacă nu visez. Am amuţit pentru o clipă de emoţie. Nu-mi venea să cred. Mezinul livezii mele, o nuia practic până mai ieri, s-a hotărât să-şi facă intrarea în lumea bună cu mare fast. Se putea să nu fie el mai cu moţ decât tovarăşii lui de grădină? Pe când ceilalţi se străduiesc din răsputeri să-şi pârguiască roadele rotunde şi rumene, el, piticul, a înflorit! În inima lui Gustar, merişorul meu vesteşte primăvara! Nici nu vă imaginaţi câtă bucurie mi-a dăruit. E exact ca atunci când copilul ţi-ar spune pentru prima dată «mama». Din păcate, de cele mai multe ori, copiii nu mai spun şi «mulţumesc» pentru dragostea care le încălzeşte copilăria. Dar pomii ne rămân recunoscători câte zile avem de trăit şi după aceea.

Răsplata de la un copăcel vine înmiit

Astă primăvară, când l-am plantat pe năbădăiosul merişor despre care vorbesc acum, nu prea i-am acordat multă atenţie. Era pirpiriu pe lângă ceilalţi pomi pe care-i cumpărasem, nu promitea deloc şi chiar consideram că am fost păcălită de cel care mi l-a vândut. Surpriza a fost că s-a prins imediat şi, nici una nici două, i-au şi dat câteva frunze. Atunci, am început să-l privesc cu alţi ochi. L-am îngrijit cu răbdare şi cu multă atenţie. Acum, parcă spre a-mi răsplăti dragostea şi grija ce i-o port zi de zi, s-a hotărât să-mi facă un dar neasemuit, în prag de toamnă. Pe 24 august, am zărit câteva flori în pomişorul meu drag. Ce poate fi mai frumos? Şi când mă gândesc că nu mai e mult până îmi va dărui şi primul măr al lui, mi se umple inima de emoţie. Creşteţi şi voi pomi şi veţi vedea ce sentimente ştiu să trezească ei în noi, oamenii!”

Sursa foto: 123rf.com